Įstatymo pataisos leis VRK posėdžiauti nuotoliniu būdu ir nesant karantino | Diena.lt

ĮSTATYMO PATAISOS LEIS VRK POSĖDŽIAUTI NUOTOLINIU BŪDU IR NESANT KARANTINO

Siūloma įtvirtinti galimybę Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) posėdžiauti nuotoliniu ar iš dalies nuotoliniu (mišriu) būdu ir nesant nepaprastajai padėčiai, ekstremaliajai situacijai ar karantinui.

Tai numatančias Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) įstatymo pataisas įregistravo Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas Ričardas Juška.

Siūloma nustatyti, kad VRK galėtų posėdžiauti trims būdais: komisijos nariams į posėdį renkantis fiziškai, nuotoliniu būdu arba iš dalies nuotoliniu (mišriu) būdu.

Siūlomos  VRK įstatymo pataisos numato, kad VRK posėdžiai „paprastai vyksta komisijos nariams fiziškai susirenkant į posėdį. Posėdžiai gali vykti nuotoliniu būdu arba daliai komisijos narių fiziškai susirenkant į posėdį, o kitai daliai komisijos narių dalyvaujant nuotoliniu būdu (mišrus būdas).“

Įstatymo projektu nustatoma, kad nuotoliniai ir iš dalies nuotoliniai (mišrūs) posėdžiai organizuojami Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) reglamente nustatyta tvarka.

Tikimasi, kad įtvirtinus siūlomą naują teisinį reguliavimą, bus sudarytos sąlygos Vyriausiajai rinkimų komisijai optimizuoti savo veiklą, tuo pačiu bus žengtas žingsnis užtikrinant didesnį VRK posėdžiuose dalyvaujančių jos narių skaičių (kvorumą).

Parengti įstatymo pataisas paskatino VRK kreipimasis  į Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetą. Vyriausioji rinkimų komisija pageidavo, kad įstatyme būtų nustatyta jai teisė visais atvejais, o ne tik esant nepaprastajai padėčiai, ekstremaliajai situacijai ar karantinui, pačiai nuspręsti, kaip organizuoti posėdžius, t. y. ar nuotolinius, iš dalies nuotolinius (mišrius), ar į posėdžius visiems renkantis tik fiziškai.

Komitete vieningai buvo nuspręsta, kad tikslinga tobulinti Vyriausiosios rinkimų komisijos įstatymą.

Pagal galiojantį teisinį reguliavimą, Vyriausiosios rinkimų komisijos posėdžiai gali vykti nuotoliniu būdu tik tuomet, kai yra paskelbta nepaprastoji padėtis, ekstremali situacija ar karantinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimui Pydarui

Labai puiku vistiek baudžiauninkams ne dašila........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS