Įvertino I. Šimonytės ir ministrų darbą: ši Vyriausybė – geriausia, kas Lietuvą galėjo ištikti | Diena.lt

ĮVERTINO I. ŠIMONYTĖS IR MINISTRŲ DARBĄ: ŠI VYRIAUSYBĖ – GERIAUSIA, KAS LIETUVĄ GALĖJO IŠTIKTI

  • 223

Buvęs Lietuvos premjeras, šiuo metu europarlamentaras Andrius Kubilius socialinėje erdvėje įvertino dabartinės Vyriausybės nueitą kelią – kitą savaitę sukanka dveji metai, kaip Ingrida Šimonytė vadovauja šiam ministrų kabinetui.

Pasak A. Kubiliaus, Vyriausybė dirba gerai, su krizėmis susitvarko efektyviai, nors Seime turi tik minimalią persvarą.

„Lygiai po savaitės, gruodžio 11 d., sekmadienį, Ingridos Šimonytės vadovaujamam Vyriausybės kabinetui sukaks dveji metai. Vidurys kadencijos. Vidurys kelio.

Vyriausybei teko išorinių krizių ir išbandymų daugiau nei visoms kitoms iki tol veikusioms kartu sudėjus: pandemija; pabėgėliai; tuo pat metu riaušės pabėgėlių stovyklose ir prie Seimo; Kinijos spaudimas ir šantažas; sankcijos Baltarusijos prekių tranzitui per Lietuvą; karas Ukrainoje; sankcijos Rusijos prekių tranzitui į Kaliningradą; energetinė krizė.

Vyriausybė dirba gerai, su krizėmis susitvarko efektyviai, nors Seime turi tik minimalią persvarą. Opozicijos kritika kiekvienos naujos krizės ar išbandymo atveju yra tik situatyvinė, skirta visuomenės emocijoms tuo momentu sužadinti, bet ne kokioms nors esminėms klaidoms išryškinti (kadangi jų neatranda), todėl labai greitai užsimiršta“, – feisbuke rašo buvęs premjeras.

Net ir kokio nors „keliuko“ nei premjerė, nei ministrai už valstybės pinigus sau nenusitiesė.

A. Kubilius žeria kritiką opozicijai. Pasak politiko, opozicija konkuruoja tik tarpusavyje, kas garsiau Vyriausybę pakritikuos, bet jokios alternatyvios darbotvarkės ar politinės iniciatyvos, kaip geriau spręsti vieną ar kitą krizinę problemą, nesugeba pasiūlyti.

„Visą laiką, kaip užsikirtusi plokštelė skambanti opozicijos kritika premjerei, kad ji „neperkrauna Vyriausybės“, akivaizdžiai įrodo tik opozicijos intelektinį nepajėgumą“, – kritikos opozicijai negaili europarlamentaras.

„Vyriausybė dirba švariai ir skaidriai. Per visą laiką nebuvo fiksuota jokių korupcinių Vyriausybės skandalų, nei didesnių, nei mažesnių. Net ir kokio nors „keliuko“ nei premjerė, nei ministrai už valstybės pinigus sau nenusitiesė“, – rašo politikas. 

Pasak A. Kubiliaus, svarbu paminėti, kad Vyriausybei tenka dirbti neturint Seime solidžios politinės daugumos.

„Aritmetinė dauguma tik keliais balsais viršija pusės Seimo narių skaičių. Opozicija tuo naudojasi, paremdama bet kokią valdančiųjų parlamentarų individualią iniciatyvą, kuriai dėl vienų ar kitų priežasčių nepritaria Vyriausybė. Taip kitų metų biudžeto vartuose atsirado 60 mln. eurų „skylė“, kuri yra ir didelė, ir skausminga, nes ją įmušė „savi“, su opozicijos pagalba ir jos dideliu džiaugsmu“, – tvirtina A. Kubilius.

Apibendrindamas savo Vyriausybės darbo įvertinimą, A. Kubilius tikina, kad, jo manymu, tai bene geriausias ministrų kabinetas per visą Nepriklausomybės laikotarpį.

„Ši Vyriausybė yra geriausia, kas Lietuvą galėjo ištikti, ypač per tokius dvejus intensyvių krizių metus. Drąsiai galiu tvirtinti, kad tai yra geriausia Lietuvos Vyriausybė per visus 32 Nepriklausomybės metus. Geresnė, net už mano vadovautas. 

Nesakau, kad Vyriausybė yra tiesiog tobula ir kad ji nedaro kokių nors klaidų. Norint jų atrasti, visada tai pavyks padaryti“, – Vyriausybės darbo įvertinimą užbaigia buvęs premjeras A. Kubilius.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (223)

It specialistas- programuotojas

Estai, latviai prokremlines siuksles sluoja is salies, o mes kaip visada atsiliekame. Nelaukiant nieko reikia pasekti kaimynu pavyzdziu ir atimti pielietybes ,pasus is vatnyku ,rasinejanciu pries valstybe ,ir keliantciu gresmes salies nacionaliniam saugumui! As savo ruoztu registruoju visu putinoidu Ip adresus, ir konspektuoju antivalstybinius komentarus.

>>>Sauliu atstovas \\\\\.../////

>Va tokie bepročiai "patrijotai" PIŠ'ams ir reikalingi,o jei dar "burdankę" jam įbruksi į mėšlinas letenas,tai jau pilnas "va(l)dovas".____Istorijoje pilna buvo tokių bepročių ir jie pridarė.

Sauliu atstovas

Kremliaus suniukai,baikite skalinti ant Lietuvos ,ir jos valdzios! Rasinetojai ,kartu su peleckiuku busite priverstinai deportuoti is Marijos zemes i putinlanda , kai ukrainieciai laimes kara.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS