Įvertino V. Bako protestą prezidento metinio pranešimo metu: partija tam nepritaria | Diena.lt

ĮVERTINO V. BAKO PROTESTĄ PREZIDENTO METINIO PRANEŠIMO METU: PARTIJA TAM NEPRITARIA

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad jo bendrapartietis Vytautas Bakas išreiškė asmeninę, o ne partijos poziciją, kai prezidento Gitano Nausėdos metinio pranešimo metu demonstravo užrašus, keliančius klausimus dėl šalies vadovo sąžinės.

„Mes turime individualų veikėją, kuris veikia savarankiškai. Aš nepritariu tokiems veiksmams ir nepritaria politinė partija“, – penktadienį Žinių radijui sakė S. Skvernelis.

Politiko teigimu, jo vadovaujamoje partijoje visi nariai turi galimybę reikšti savo nuomones laisvai.

„Gali kalbėti, gali kaip parlamento narys iš tribūnos išėjęs pareiškimus daryti. Bet tokiais veiksmais jis rodo tik savo asmeninę poziciją. Dalyvavimas (Valstybės saugumo departamento pranešėjo istoriją nagrinėjusioje – ELTA) komisijoje taip pat buvo asmeninės pozicijos atstovavimas“, – sakė politikas.

„Turime daug demokratijos. Tai nėra strateginiai klausimai, kuriems reikalinga politinė drausmė“, – pridūrė S. Skvernelis.

Antradienį Seime prezidentui G. Nausėdai skaitant metinį pranešimą, V. Bakas iškėlė užrašą, apeliuojantį į G. Nausėdos sąžinę.

„Prezidente, ar neslegia sąžinės išduotas pranešėjas?“ – plakate rašė V. Bakas.

Parlamentaras tikino, jog prezidento kalboje skambėjusi kritika buvusios ministrės Monikos Navickienės atžvilgiu dėl galimai neskaidrių ryšių su verslais skamba dviprasmiškai parlamentinio tyrimo dėl VSD pranešėjo istorijos kontekste.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

cha

bakas prakiuro prie valstiečių,o dabar skylė vis didėja - neaiškus elementas, bet atrodo, kad dirba koncervų sklepe...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS