J. Bernatonis apie J. Pagojų: gaila, kad jaunas žmogus turi palikti tarnybą | Diena.lt

J. BERNATONIS APIE J. PAGOJŲ: GAILA, KAD JAUNAS ŽMOGUS TURI PALIKTI TARNYBĄ

  • 15

Laikinasis teisingumo ministras Juozas Bernatonis sako tenkinsiantis bendrapartiečio socialdemokrato Juliaus Pagojaus prašymą atsistatydinti iš Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktoriaus (VVTAT) pareigų bei sako apgailestaujantis, jog jaunas žmogus turi palikti tarnybą.

„Aš  gavau pareiškimą šiandien ryte dėl jo atsistatydinimo ir šiuo metu sprendžiu tą klausimą. Aš manau, kad taip“, - BNS pirmadienio rytą sakė laikinasis ministras, paklaustas ar tenkins prašymą.

„Kai kalbėjomės, jis motyvavo, kad jam bus sunku dirbti, kad tai gali pakenkti pačiai tarnybai, tarnyba yra svarbi. Gaila, kad jaunas žmogus turi palikti tarnybą (...), žinoma, gaila, bet aš manau, kad jaunas žmogus su jo gabumais tikrai susiras darbą Lietuvoje“, - apie buvusį savo patarėją ir teisingumo viceministrą kalbėjo J.Bernatonis.

Kai kalbėjomės, jis motyvavo, kad jam bus sunku dirbti, kad tai gali pakenkti pačiai tarnybai, tarnyba yra svarbi. Gaila, kad jaunas žmogus turi palikti tarnybą.

Apie savo atsistatydinimą iš VVTAT vadovų ir narystės Lietuvos socialdemokratų partijoje stabdymą J.Pagojus pranešė pirmadienio rytą. Politikas praėjusią savaitę buvo paskirtas teisingumo ministru naujojoje Vyriausybėje, tačiau savo kandidatūrą atsiėmė paaiškėjus informacijai, jog pernai gegužę jis buvo sustabdytas prie vairo neblaivus ir apie tai nepranešė viešai.

Socialdemokratų pirmininkas laikinasis premjeras Algirdas Butkevičius šioje istorijoje kritikavo ir J.Bernatonį, kuris žinojo apie tuometinio viceministro prasižengimą, bet neinformavo partijos vadovų. A.Butkevičius J.Bernatonio veiksmuose teigė įžvelgiantis „didelę grėsmę partijos reputacijai“ ir žadėjo, jog tai vertins partijos Etikos komisija.

Tuo metu J.Bernatonis sako vadovavęsis įstatymais ir abejoja, ar etikos sargai imsis šio klausimo.

„Aš manau, kad ta kritika visiška nepagrįsta ir nemanau, kad toks svarstymas bus. O jei ir bus svarstymas, bus išdėstyti visi argumentai“, - teigė J.Bernatonis.

„Elgiausi pagal galiojančius teisės aktus - kiek informacijos buvo galima suteikti, tiek ir suteikiau (...). Dėl paties įvykio - jis nebuvo slepiamas, buvo viešas, teismo procesai irgi buvo vieši, tiesiog žiniasklaida nesidomėjo tais klausimais“, - aiškino laikinasis ministras.

J.Pagojus 2012–2014 metais dirbo J. Bernatonio patarėju, teisingumo viceministro pareigas ėjo nuo 2014 metų. Praėjusio Seimo kadencijai einant į pabaigą, 2016 metų vasarą jis laimėjo konkursą tapti Teisingumo ministerijai pavaldžios Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktoriumi. Opozicija kritikavo, jog konkursas galėjo būti neskaidrus ir kreipėsi į teisėsaugą - prokurorai ir Specialiųjų tyrimų tarnyba galimų pažeidimų neįžvelgė.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Ričardas G.

Vėl radau straipsnį „Prieš teismą stojo internete žydus dergęs komentatorius Jonas". Ten rašoma: „Kelerius metus liedamas tulžį internete negali tikėtis, kad tavo veiklos nepastebės teisėsauga. Tai savo kailiu patyrė kaunietis Jonas Grinius, stojęs prieš teismą". Straipsnyje rašoma, kad šis pagiežingas 62 metų vyras purvais drabstėsi portale lrytas.lt ir kituose portaluose. Tai matyt, Jonas_Vingių, Vania iš Švedijos, jankis, Balsytė, gal ir Anonimas bei kt. Apie šį trolintoją sekite jo DEMASKAVIME toliau, nes Jono kremliška neapykanta tęsiasi.

Stasius apie vidinį panašumą

Pagojis išore visai nepanašus į Bernatonį, tačiau vidinis jų panašumas akivaizdus. Nors neskaidrūs, neperšviečiami. Visuomenės nuomonė - geriausias rentgenas.

Kariuomenės matinimas

Firma statė namuką. Firma gavo maitinti kareivėlius. Ne už dyką. GAILA, kad žmonės viską sužinojo. GAILA, kad karalius nuogas, bet to pats nesupranta ir nutaiso miną, kad rūbas labai gražus. Algirdo nuomonė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS