J. Blažytės aukos sulaukęs G. Nausėda: ji pervedė lėšų žmogui, kurio geopolitinės nuostatos žinomos | Diena.lt

J. BLAŽYTĖS AUKOS SULAUKĘS G. NAUSĖDA: JI PERVEDĖ LĖŠŲ ŽMOGUI, KURIO GEOPOLITINĖS NUOSTATOS ŽINOMOS

Prezidentas Gitanas Nausėda nemato nieko blogo, jog sulaukė tūkstantinės aukos iš „Vikondos grupės“ savininkės ir pastaruoju metu prokremliškais pareiškimais pasižymėjusios Jolantos Blažytės.

Perrinkimo siekiantis šalies vadovas tikina – verslininkė paaukojo kandidatui, kurio politinės pažiūros yra aiškios.

G. Nausėda taip pat atkreipia dėmesį, jog nepriklauso jokiai politinei partijai, todėl neturi galimybės gauti partinės finansinės paramos.

Taip G. Nausėda kalbėjo penktadienio vakarą vykusių kandidatų į prezidentus debatų metu. Renginio metu apie 10 tūkst. eurų auką iš J. Blažytės prezidento pasiteiravo tiriamosios žurnalistikos centro „Siena“ vadovas Šarūnas Černiauskas.

„Žiūrėkite, gerbiamas Černiauskai – mūsų partijos priėmė tokius įstatymus ir įstatymais sukūrė tokią teisėkūrą, kad partiniai kandidatai gali lengvai gauti kelis šimtus tūkstančių eurų į savo sąskaitą ir tie keli šimtai tūkstančių eurų yra visų mūsų – tai visų mūsų sumokėti mokesčiai. Tame tarpe – ir Jolantos Blažytės. Ir Jolanta Blažytė, ir Eduardas Vaitkus, jeigu jis tuos mokesčius mokėjo, parėmė Ingridą Šimonytę“, – atsakydamas į žurnalisto atsakymą TV3 debatų metu sakė G. Nausėda.

„Jolanta Blažytė iš tikrųjų pervedė tam tikrą pinigų sumą ir jos pažiūros yra žinomos – nors aš, turbūt, negalėčiau pasakyti, kad tarp jos ir Eduardo Vaitkaus galima padėti lygybės ženklą. Tačiau ji pervedė žmogui, kurio geopolitinės nuostatos yra labai aiškiai žinomos“, – patikino jis.

G. Nausėdos nuomone, J. Blažytės auka rodo, jog verslininkė remia prezidento laikyseną ir nuomonę saugumo klausimais.

„Jeigu ji pervedė – reiškia, ji sutinka su mano politika. Ar tai nebūtų logiška teigti?“ – retoriškai klausė jis.

Antrosios kadencijos poste siekiantis politikas taip pat svarstė, jog J. Blažytės pažiūros galėjo pasikeisti, mat, ši pirmajame rinkimų ture rėmė advokato Igno Vėgėlės kandidatūrą.

„Pridėjus prie šito dar ir tai, kad gerbiama Jolanta Blažytė, jeigu aš neklystu, anksčiau rėmė arba bent jau morališkai rėmė kitą konkurentą Igną Vėgėlė – reiškia, jos mintyse įvyko transformacija ir manyje ji pamatė geresnį kandidatą“, – savo atsakymą apibendrino jis.

I. Šimonytė: tai tiesiog kompromituoja institucijas ir jus kaip VGT pirmininką

Tačiau prezidento oponentė, konservatorių kandidatė Ingrida Šimonytė nesutiko su šalies vadovo pozicija ir pabrėžė – J. Blažytės retorika ir pasisakymai apie tam tikrus Valstybės gynimo tarybos (VGT) sprendimus kompromituoja ir patį G. Nausėdą, kuris šiai tarybai pirmininkauja.

„Visiškai neseniai buvo priimti sprendimai – įskaitant Valstybės gynimo taryboje, kuriai jūs pats vadovaujate – dėl mokymo misijų Ukrainai. Ir kai jus remiantis žmogus sprendimą, kuriam vienbalsiai pritarė VGT ir vėliau jį patvirtino Seimas, vertina Medvedevo žodžiais – mano supratimu, tai nėra normali situacija“, – G. Nausėdai atsakė I. Šimonytė.

„Man atrodo, kad tai jau tiesiog kompromituoja institucijas ir jus kaip Valstybės gynimo tarybos pirmininką“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad gegužės 26 d. vyksiančiame antrajame prezidento rinkimų ture – kaip ir prieš penkerius metus – susitiks perrinkimo siekiantis šalies vadovas G. Nausėda ir konservatorių kandidatė, premjerė I. Šimonytė.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, suskaičiavus biuletenius iš visų 1895 rinkimų apylinkių, pirmajame rinkimų ture nugalėtoju tapo G. Nausėda, surinkęs 43,95 proc. rinkėjų balsų. Antroje vietoje likusi I. Šimonytė sulaukė 20,05 proc. palaikymo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

> ir ką?

Na ir ka? Ogi nieko...eilini karta tai irodo, kad esi bemokslis, protiškai atsilikes debilas.. štai ir viskas

ir ką?

Ir nieko! Štai kremliaus konservatnykų tvartas iš mokesčių mokėtojų išluptais pinigais remia putino mėgstamiausią buchalterę PIŠ, o J. Blažytė savo uždirbtais pinigais parėmė prolietuvišką kandidatą į prezidentus!

Absoliučiam patryyyjotų runkeliui bemoksliui

Naujienų portalas 15min antradienį paskelbė, kad šiuo metu Seime dirba 20 buvusių Sovietų Sąjungos Komunistų partijos narių, o anketose šį buvusį ryšį nurodė du iš jų. Jo duomenimis, buvusių Komunistų partijos narių yra beveik visose Seimo frakcijose: penki Demokratų frakcijoje „Vardan Lietuvos“, po keturis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Valstiečių ir žaliųjų bei Socialdemokratų frakcijose, du – Liberalų sąjūdžio frakcijoje ir vienas Laisvės frakcijos gretose.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS