J. Džiugelis atnaujino narystę TS-LKD bei sugrįžo į frakciją | Diena.lt

J. DŽIUGELIS ATNAUJINO NARYSTĘ TS-LKD BEI SUGRĮŽO Į FRAKCIJĄ

  • 12

Buvęs Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto vadovas Justas Džiugelis antradienį pranešė, jog grįžta dirbti į Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakciją parlamente, atnaujina narystę partijoje.

Šį sprendimą jis motyvavo tuo, jog teisėsauga ir etikos sargai atsisakė pradėti tyrimus dėl jo parlamentinės veiklos išlaidų, o pažeidimų neįžvelgė ir Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

„(...) šiandien jaučiuosi tvirtai galėdamas pranešti, kad oficialiai atnaujinau narystę partijoje ir grįžtu dirbti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos sudėtyje“, – feisbuke rašo politikas.

„Prieš kelis mėnesius atsidūriau po „Skaidrinam“ padidinamuoju stiklu, tačiau saulė šviesdama pro jį, išdegino kaltinimuose skylę. Būtent į nieką pavirto man mesti kaltinimai. Generalinė prokuratūra ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) atsisakė pradėti tyrimus, o neseniai ir Seimo etikos komisija nenustatė pažeidimų“, – teigia parlamentaras.

Gegužę Seimo Etikos ir procedūrų komisija konstatavo, jog J. Džiugelis, iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų sumokėjęs už Seimo nario veiklos ataskaitų rengimą, nepažeidė nustatytos tvarkos, tačiau pateikdamas su tuo susijusius dokumentus ne visuomet nurodė tikslius ir teisingus duomenis.

Jos teigimu, J. Džiugelis, iš parlamentinių lėšų apmokėdamas komunikacijos konsultantui Mindaugui Ardišauskui už atliktus darbus ir suteiktas paslaugas, laikėsi apraše nustatytos lėšų panaudojimo paskirties.

Savo ruožtu VTEK balandį nusprendė nepradėti tyrimo dėl J. Džiugelio ryšių su lošimų verslo atstovu M. Ardišausku, nenustačiusi pastarojo lobistinės veiklos požymių ir įtakos parlamentarui.

TS-LKD frakcijos Seime seniūnės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės teigimu, nebuvo išsakytos rekomendacijos J. Džiugeliui pasitraukti iš frakcijos ar partijos.

Prieš kelis mėnesius atsidūriau po „Skaidrinam“ padidinamuoju stiklu, tačiau saulė šviesdama pro jį, išdegino kaltinimuose skylę.

„Mano tikslas buvo, kad jis neitų komiteto primininko pareigų“, – BNS sakė parlamentarė.

„Mūsų frakcijos pozicija – nepasikeitusi. Tos institucijos, tie formatai, kurie turėjo pareikšti nuomonę, jie pareiškė, kad kažkokių pažeidimų nebuvo. Viliuosi, kad jis savo darbais reputacinius taškus panaikins“, – pridūrė seniūnė.

Trejus metus komunikacijos klausimais J. Džiugelį konsultavęs M. Ardišauskas šių metų vasarį tapo Atsakingo lošimų verslo asociacijos vadovu.

Tuo metu, kai konsultavo J. Džiugelį, M. Ardišauskas neatstovavo lošimų verslui kaip lobistas, tačiau yra patvirtinęs, jog buvo Nacionalinės lošimų ir žaidimų verslo asociacijos komunikacijos konsultantu, apie tai informavo parlamentarą, bet nė vienas jų neįžvelgė interesų konflikto.

J. Džiugelis yra teikęs pataisų dėl lošimo reguliavimo, su lošimais susijusius klausimus nagrinėjęs savo vadovaujamame komitete. Viena tokių pataisų siūloma leisti lošti tik nuo 21-erių. Dabar lošėjų amžiaus riba yra 18 metų, o kazino – 21-eri. 

Kitomis pataisomis už neteisėtai organizuojamus azartinius lošimus ir raginimą lošti J. Džiugelis siūlė nuo 2024 metų liepos taikyti ne tik baudas, bet ir laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Yt

Cia parazitas o ne politikas, invalidas, kuris jokios pagarbos ir gailesčio neuzsitarnaves.

galva neišneša

kaip tokie pūvėkai gali sėdėti seime

kaunietis

O jo pridaryti griekai jau uzglaistyti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS