J. Jarutis tikisi, kad Seime „demokratijos šventė įvyks“ | Diena.lt

J. JARUTIS TIKISI, KAD SEIME „DEMOKRATIJOS ŠVENTĖ ĮVYKS“

Į Seimo vicepirmininkus teikiamas opozicinių „valstiečių“ atstovas Jonas Jarutis sako tikintis, kad valdantieji parodys nenorintys kovos ir „demokratijos šventė įvyks“.

„Noriu padėkoti valdančiosios daugumos koalicijai. Mes visi labai retai atsispiriam pagundom tam tikrom, pasigalynėt, parodyt savo jėgą, bet Rytų filosofai turi tokį posakį, kad stiprus ne tas, kuris gali nugalėti, bet tas, kuris gali išvengti kovos“, – ketvirtadienį prisistatydamas Seime sakė J. Jarutis.

„Aš manau, kad tas vengimas kovos šiandien bus pademonstruotas ir demokratijos šventė įvyks“, – teigė kandidatas.

Seime pateikus kandidatūrą, vyks slaptas balsavimas. Parlamento vicepirmininkai renkami paprasta balsų dauguma.

Aš manau, kad tas vengimas kovos šiandien bus pademonstruotas ir demokratijos šventė įvyks.

J. Jarutis yra antras „valstiečių“ pasiūlytas kandidatas į Seimo vicepirmininkus. Anksčiau Seimas atmetė „valstiečių“ pasiūlytą kandidatą Aušrinę Norkienę, nors visi kiti teikti pavaduotojai, tiek nuo valdančiųjų, tiek nuo opozicijos, buvo patvirtinti.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teikdama kandidatūrą pažymėjo, kad J. Jarutis taptų septintuoju vicepirmininku, ir jei Seimas pritartų šiam teikimui, „visos opozicinės Seimo frakcijos turėtų atstovus Seimo valdyboje“.

J. Jarutis apie jo kandidatūros teikimą sakė, kad „tai pirmas žingsnis dėl tų pažadų įgyvendinimo“, ir tikėjosi, kad „bus išpildyti kiti opozicijai priklausomi postai“.

Pagal Seimo statutą, opozicijos atstovai yra skiriami į Audito komiteto, Etikos ir procedūrų komisijos vadovus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

AUGIS

paprastam zmogui ta svente net nekvepia isskyrus tiems kas arciau valstybes lovio

SUSIJUSIOS NAUJIENOS