J. Narkevičius stabdo finansavimą Varnikų kelio remontui | Diena.lt

J. NARKEVIČIUS STABDO FINANSAVIMĄ VARNIKŲ KELIO REMONTUI

  • 4

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, siekdamas išsklaidyti abejones dėl galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto, sustabdė finansavimą Trakų rajono vietinės reikšmės keliui šalia Trakų esančiame Varnikų kaime.

Prašymą skirti finansavimą šiam keliui buvo pateikusi Trakų rajono savivaldybė, pranešė Susisiekimo ministerija.

Ministras praėjusį penktadienį pasirašė įsakymą dėl finansavimo lankytinas ir rekreacines vietoves bei kurortines teritorijas jungiantiems keliams, kuriame kelio prie Varnikų šalia Nerespinkos ežero asfaltavimui buvo skirta 164,4 tūkst. eurų.

Susisiekimo viceministras Virgaudas Puodžiukas BNS pirmadienį sakė, kad savivaldybės paraiškoje nurodoma, kad 720 metrų ilgio ir 4 metrų pločio išasfaltuotas žvyrkelis pagerins susisiekimą su Varnikų pažintiniu taku.

Trakų rajono savivaldybė BNS patvirtino, kad lėšos skirtos Varnikų kaimo Varnikų gatvei. Savivaldybės perduotame žemėlapyje matyti, kad ši gatvė tiesiogiai į Varnikų pažintinų taką neveda, tačiau ji eina per kelis kaime esančius sklypus ir sodybas.

Portalo lrt.lt duomenimis, Varnikuose, Žemaitės gatvėje, kuri jungiasi su Varnikų gatve, ant Nerespinkos ežero kranto yra J. Narkevičiaus šeimos sodyba, kurią iš tėvų paveldėjo politiko žmona Irena ir jos brolis.

Anot portalo, Varnikų gatvė yra paprastas kaimo keliukas tarp kelių gyvenamųjų namų,

Trakų rajono savivaldybės Statybos, ūkio plėtros ir turto valdymo skyriaus vadovas Romualdas Zviaginas lrt.lt tvirtino, kad asfaltuoti planuojamas kelias veda link Varnikų pažintinio tako ir prie Skaisčio ežero įkurtos „Skaisčio” poilsiavietės.

Tačiau Varnikų pažintinis takas prasideda gerokai toliau ir iki jo dar lieka netrumpa neasfaltuoto kelio atkarpa. Be to, važiuojant į Varnikų pažintinį taką iš Vilniaus, nuorodos rodo sukti visiškai kitu keliu. R. Zviaginas patvirtino, kad šiai neasfaltuotai atkarpai iki pažintinio tako pradžios pinigų kol kas nėra.

Anot lrt.lt. kita dalis asfaltuoti prašomo kelio, dalis Žemaitės gatvės, suka visai į priešingą pusę nei yra stovyklavietė, apie kurią kalba R. Zviaginas.

Susisiekimo ministerijos teigimu, J. Narkevičiaus įsakymu patvirtintą finansuotinų kelių objektų sąrašą buvo sudariusi Valstybinės ir vietinės reikšmės kelių objektų, finansuojamų iš Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių plano lėšų, atrankos komisija.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Kada baiks rodyt ta slikstu snuki

Alis...

ką bedarytum,- vis negerai... ten kokia chebra ar šutvė knisa?...

Anonimas

ir kas pasakys gad NE aferistas !?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS