J. Sabatauskas tapo naujuoju Seimo opozicijos lyderiu | Diena.lt

J. SABATAUSKAS TAPO NAUJUOJU SEIMO OPOZICIJOS LYDERIU

Opozicijos lyderio pareigas nuo sesijos pradžios iš Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnės Viktorijos Čmilytės-Nielsen perėmęs Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Julius Sabatauskas tapo ir Seimo valdybos nariu.

Antradienį už tokį Seimo pirmininko pirmosios pavaduotojos Rimos Baškienės pateiktą nutarimo projektą balsavo 98 Seimo nariai, niekas nebuvo prieš, 1 parlamentaras susilaikė.

„Opozicinių frakcijų susitarimas, kaip parodė pusmetis konstruktyvaus darbo, iš tikrųjų pasiteisino. Suvienijus pastangas opozicinėms frakcijoms – Seime užkirstas kelias antikonstituciniams įstatymų priėmimo būdams, nesiskaitymui su parlamentine etika, įvairiausioms antidemokratinėms valdančiųjų iniciatyvoms,“ – sako opozicijos lyderiu tapęs J. Sabatauskas.

Šių metų kovo 22 d. trys opozicinės Seimo frakcijos – Liberalų sąjūdžio, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Socialdemokratų partijos – pasirašė susitarimą, kuriame  numatyta, kad opozicijos lyderis keisis rotacijos būdu. Opozicija sutarė, kad pirmąją eilinę parlamentinę sesiją (nuo susitarimo pasirašymo iki š. m. rugsėjo 10 d.) opozicijos pareigas eis V. Čmilytė-Nielsen, antrąją eilinę parlamentinę sesiją (nuo 2019 m. rugsėjo 10 d. iki 2020 m. kovo 10 d.) – LSDP frakcijos seniūnas, trečiąją ir ketvirtąją parlamentines sesijas (nuo 2020 m. kovo 10 d. iki šio Seimo kadencijos pabaigos) – TS-LKD frakcijos seniūnas.

Socialdemokratams opozicijos lyderio pozicija atiteko nuo rugsėjo 10 d.

„Veiklos opozicinių partijų koalicijai šiame Seime matosi „per akis“. Valdančiųjų koalicijoje, užuot sprendę žmonių problemas, socialinius klausimus, mažinę skurdą ir atskirtį, – toliau rietenos, intrigos, kerštavimai, pakeitę neseniai ilgiausiai vykusias postų dalybas. Šiuo atveju belieka opozicinėms partijoms vienyti jėgas, palaikyti prezidento siūlomas Gerovės valstybės iniciatyvas ir siekti, kad Seimas spręstų ne postų dalybų ar savo santykių, o šalies gyventojų klausimus,“ – teigia J. Sabatauskas.

Kitų metų pavasarį opozicijos lyderio pareigas eis Seimo TS-LKD frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kada

šitas verpėjas-gružikas išnyks iš akiračio? Tiek atnešė valstybei nuostolio nežiūrėdamas teisės ir teisėtvarkos kad jau jį statyt prie sienos reikia o ne tempti į postus

Anonimas

Amerikos vaflistai vienykites. Sabatauskas yra Lietuvos isdavikas ir ji butina susaudyti. Ir is kur tautoje tokiu isgamu atsiranda kurie tevus parduotu uz surudijusi skatika.

pagaliau KGBesnikai ir ,,stukaciai,,, vel

susijunge ,kad galetu apiplesinet tauta ir valstybe.... nepriklausomybe pradzioje buvo isskyde y tris dalis konservatdegeneratus +socdemonus+ lyberastus ........dabar vel susijunge y viena gauja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS