JAV viceprezidentei K. Harris inauguracijos proga – I. Šimonytės sveikinimai | Diena.lt

JAV VICEPREZIDENTEI K. HARRIS INAUGURACIJOS PROGA – I. ŠIMONYTĖS SVEIKINIMAI

Lietuvos Respublikos žmonių ir Vyriausybės vardu premjerė Ingrida Šimonytė pasveikino Jungtinių Amerikos Valstijų viceprezidentę Kamalą Harris istorinės inauguracijos proga ir palinkėjo stiprybės bei sėkmės naujajai administracijai ir jai asmeniškai.

„Ši proga primena didžiulę mūsų žmonių ir tautų draugystės ir laisvės vertę, taip pat ilgalaikius Jungtinių Amerikos Valstijų ir Lietuvos santykius, stiprinamus gausios ir energingos Amerikos lietuvių bendruomenės. Šiuos ryšius kiekvieną dieną tvirtina maži ir dideli žingsniai, kuriuos žengiame politinio dialogo, saugumo ir gynybos, energetikos ir ekonominio bendradarbiavimo bei daugelyje kitų sričių“, – sakoma premjerės laiške.

Vyriausybės vadovė padėkojo Jungtinėms Valstijoms už tvirtą paramą sunkioje Lietuvos laisvės kovoje.

JAV atsisakė pripažinti Baltijos valstybių okupaciją ir tai darė tol, kol 1990 metais buvo atkurta Lietuvos nepriklausomybė. Premjerė išsakė padėkos žodžius ir už greitą Jungtinių Valstijų atsaką kartu su NATO sąjungininkais užtikrinat saugumą Lietuvoje ir regione.

Vyriausybės vadovė pakvietė JAV viceprezidentę apsilankyti Lietuvoje, kai pandemijos sąlygos tai leis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

dar viena

mėlynu kombinezonu. Sako kad tai ji po šito Bidono bus prezidentė - tik negrai privalo valdyt Ameriką. Baltieji yra kalti prieš juos neginčijamai ir amžiams, todėl tokių teisių neturės :D)

oooo

,,zmoniu vardu,, nereika, nes as jos nenoriu sveikinti......geriau jau savovardu, tamstele.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS