Jūrinius reikalus spręs valstietiškai? | Diena.lt

JŪRINIUS REIKALUS SPRĘS VALSTIETIŠKAI?

Naujasis Seimas panaikino Seimo Jūrinių ir žuvininkystės reikalų komisiją. Esą ši institucija nereikalinga, o jos funkcijas gali perimti Kaimo reikalų komitetas. Buvęs šios komisijos pirmininkas Raimundas Paliukas mano, jog toks sprendimas rodo siaurą naujų parlamentarų požiūrį į Lietuvą kaip jūrinę valstybę.

Buvęs paskutinysis Seimo Jūrinių ir žuvininkystės reikalų komisijos pirmininkas R.Paliukas įsitikinęs, kad ši komisija labai reikalinga. Esą svarbūs dalykai yra ne tik uostas ir uosto įmonės, bet ir žuvininkystės problemos.

"Ta komisija praėjusios kadencijos Seime tikrai turėjo daug darbo. Manau, tai yra netoliaregiškas žingsnis, reorganizacija dėl reorganizacijos. Jeigu Lietuva save identifikuoja kaip jūrinę valstybę, tokia komisija turi būti. Arba mes jūrą matysime valstietiškai, nuo Palangos pliažo", – pabrėžė R.Paliukas.

Vis dėlto Seimo narys klaipėdietis Eugenijus Gentvilas nemano, kad Seimo Jūrinių ir žuvininkystės reikalų komisijos panaikinimas yra didžiulė netektis.

"Visi buvo sutarę, kad reikia ją naikinti. Taip, kaip ji dirbo, nebuvo naudos. Jie dirbo labai neefektyviai, pastarąjį pusmetį ir posėdžių neberengė. Tai buvo dar vienas valdančiųjų instrumentas prastumti kokį nors savo reikaliuką", – kalbėjo E.Gentvilas.

Vis dėlto Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininkas Petras Bekėža labai nustebo išgirdęs, kad Jūrinių ir žuvininkystės reikalų komisija panaikinta, juolab kad prieš rinkimus su būsimais Seimo nariais profsąjungos atstovai ne kartą kalbėjo apie svarbiausius jūrinius reikalus.

"Juk dar prieš rinkimus buvome susitikę su Sauliumi Skverneliu, įteikėme klausimų paketą dėl jūrinių reikalų, ką reikėtų taisyti įstatymuose, nes tiek daug neišspręstų klausimų, susijusių su prekybine laivyba, jūrų transportu. Todėl keista, kad ta komisija sunaikinta", – stebėjosi P.Bekėža.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Bandis

Diletantu gauja, nevykeliai... Kolchoziskas mentalitetas smegenyse...

kkkk

vienu žodžiu Lietuvai nei jūreivių nereikia" tokių Lietuvėlėj nėra seniai jau išmesti už borto" o ir žuvies mūsiškiams nėr ko gaudyt žiūrėsim nuo Palangos tilto į saulėlydžius, ar ilgai į tokius šposus žiūrėsim

Suris

Kas tam gentvilui zodi dave? Kraupu girdeti...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS