K. Masiulis: Lietuva yra apleidusi užsienyje į bėdą pakliuvusius tautiečius | Diena.lt

K. MASIULIS: LIETUVA YRA APLEIDUSI UŽSIENYJE Į BĖDĄ PAKLIUVUSIUS TAUTIEČIUS

Seimo narys Kęstutis Masiulis sako, kad Lietuva yra labai apleidusi užsienyje į bėdą pakliuvusius savo tautiečius ar su Lietuva susijusius asmenis ir kreipėsi į premjerą Saulių Skvernelį prašydamas nevilkinti Lietuvių kilmės asmenų grįžimo iš krizių zonų įstatymo projekto.

„Vyriausybės pareigūnai žadėjo įstatymą Seimui perduoti praėjusių metų rudenį, kad įsigaliotų nuo sausio 1 dienos, o iki šiol net projekto nėra pateikta. Ministerijų biurokratai įstatymo projektą marina stalčiuose, o žmonės nesulaukia jokios pagalbos iš istorinės Tėvynės tokiose šalyse kaip Venesuela“, - sakė Seimo Migracijos komisijos pirmininko pavaduotojas K. Masiulis.

Ministerijų biurokratai įstatymo projektą marina stalčiuose, o žmonės nesulaukia jokios pagalbos iš istorinės Tėvynės tokiose šalyse kaip Venesuela.

Pagal rengiamą įstatymą grįžtantieji asmenys galėtų gauti visas teises kaip ir nuolatiniai Lietuvos gyventojai: jie galėtų draustis sveikatos draudimu, leisti vaikus į mokyklą, ieškoti vietos vaikų darželyje, įsidarbinti, vienus metus pretenduoti į paramą būstui ir kasmėnesinę išmoką būtiniausioms reikmėms.

„Lietuva yra labai apleidusi užsienyje į bėdą pakliuvusius savo tautiečius ar su Lietuva susijusius asmenis, neteikia beveik jokios pagalbos ir paramos. Pavyzdys mūsų šaliai galėtų būti Izraelis ar net Lenkija, kurios rūpinasi parama saviškiams“, - sako parlamentaras.

Per pastaruosius kelerius metus į Lietuvą yra perkelta per 140 lietuvių kilmės asmenų ir jų šeimos narių iš Ukrainos krizių zonos.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Albertas

Pasirūpinti reikia Lietuvoje gyv. Neseniai priėmė įstatymą dėl ankstolių, sumažino atskaitymus iš dirbančių, bet kažkodėl pamiršo invalidumą ir pensijas gaunančius, kurios siekia 150 ar 200 eu.

Masiuli

ju niekas is Lietuvos nevare,visi isvyko laisva valia, ir be jokiu salygu,tai tegu ir parvyksta ,be salygu ir laisva valia,kuo cia gyvenantis Lietuvos pilietis mokantis mokescius yra prastesnis uz ta is ten ,ir gyvenantis dar sunkesnem salygom negu anie uz atlanto?

Eik tu masiuli

Gaisrininkai neturi pakaitinės uniformos,nesulaukia pagalbos,ko neorganizuoji?Pasikviesk tapiną,padės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS