K. Navickas apie atleistą NMA vadovą: priekaištų yra ilgas sąrašas | Diena.lt

K. NAVICKAS APIE ATLEISTĄ NMA VADOVĄ: PRIEKAIŠTŲ YRA ILGAS SĄRAŠAS

Žemės ūkio ministerijos trečiadienį atleistas Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) vadovas Aleksandras Muzikevičius slėpė įstaigos problemas, nesidalijo informacija bei nepasiekė nustatytų tikslų, sako žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

„Įvyko metinis veiklos vertinimas, yra visas sąrašas rodiklių, kriterijų, pagal kuriuos vyksta vertinimai ir įvertinimo išvadose yra pateikta, kad jis tų tikslų nepasiekė“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė K. Navickas, atsakydamas į klausimą apie NMA vadovo atleidimo priežastis.

„Kalbant apie konkrečius priekaištus, tai tikrai yra ilgas sąrašas, bet aš kelis paminėsiu. Vienas yra pačių problemų slėpimas, nesidalinimas informacija ir yra rodikliai, kurie buvo sutarti dėl paraiškų įvertinimo vėlavimo ir panašiai – per visus šituos rodiklius, dokumentais mes turime pagrindimą kodėl įvertinimas įvyko toksai“, – teigė žemės ūkio ministras.

K. Navickas teigė neabejojantis, kad A. Muzikevičius sprendimą jį atleisti skųs teismui.

Kalbant apie konkrečius priekaištus, tai tikrai yra ilgas sąrašas, bet aš kelis paminėsiu. Vienas yra pačių problemų slėpimas, nesidalinimas informacija.

Žemės ūkio ministras sako vertinantis tik buvusio NMA vadovo kompetenciją, tuo metu savo atleidimą politiniu procesu, pasak K. Navicko, A. Muzikevičius pavertė pats. 

„Politiniu procesu jį padarė pats įstaigos vadovas, ir čia tikrai nepuošia visos šitos istorijos. Dirba įstaigose, gal penkiose ar daugiau, yra tie patys vadovai ir jų įvertinimai yra ne tai, kad neigiami, bet ir jie skatinami“, – teigė K. Navickas.

Apie nuo 2019 metų spalio NMA vadovavusio A. Muzikevičiaus atleidimą Žemės ūkio ministerija pranešė trečiadienį. Pasak ministerijos, jis atleistas Valstybės tarnautojo tarnybinės veiklos vertinimo komisijai įvertinus jo veiklą nepatenkinamai.

Pirmadienį A. Muzikevičius po kelių mėnesių pertraukos grįžo į darbą. Ministerija teigė, kad iki tol šiemet jis dirbo tik 12 dienų – 11 dienų sausį ir vieną dieną vasarį, o priežastys buvo tėvadieniai, atostogos ir įvairios kitos.

Premjerė Ingrida Šimonytė kovą teigė, kad niekaip negalintis sugrįžti į darbą NMA vadovas pasitelkia visus įmanomus svertus gintis nuo jo darbo įvertinimo ir tai trikdo agentūros veiklą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pelke

Napickai, is kur radai ir kam paskyrei i zirgyna ta bankroto administratoriu direktorium. esi bebru bebras, jau dalinsi zirgyno turtui draugui sigitui?

Tomas

Tokio arogancijos karaliaus kaip nafickas reta rast. Panasu dar parduodamas uredijas susikrove sau stoga tai dabar siauteja su patareju roku

as

cia ne ministras okazkoks nesusipratimas zmogus isvis nieko nesigaudantis sprendzia valstybes reikalus tai kur mes nueisime toliau.nei savigarbos neijokio supratimo. tai is viso jeigu toj srity esi absoliuciai nieko nesuprantantis zmogus ,tai kaip nors vistiek gali susiprasti ir atsistatydinti,odabar dar spresti kazkokius kadru reikalus kaip pats is viso nieko nesupranti .tai baisi geda turetu buti visai sitai sutvei bet kad jie nei biski nerausta .idomu kur lietuva sitaip nueis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS