Ką žada kandidatai į merus? | Diena.lt

KĄ ŽADA KANDIDATAI Į MERUS?

  • 5

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacija ketvirtą kartą rengia verslo ir politikos debatus.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacija ketvirtą kartą rengia verslo ir politikos debatus.

Kovo 1 d. vyksiančiuose savivaldybių rinkimuose pirmą kartą merus rinksime tiesiogiai. Lietuva bus vienuolikta Europos valstybė, kurioje diegiamas iš esmės amerikietiškasis rinkimų modelis. Tiesioginiai merų rinkimai bus lyderių, asmenybių kova. Todėl šįkart į debatus kviečiami visi įregistruoti kandidatai į Kauno merus.

Viešieji debatai vyks vasario 10 d., antradienį, 15 val. Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje (Laisvės al. 96). Debatus ves politologas prof. Algis Krupavičius.

Pirmieji verslo ir politikos debatai surengti 2011 m. prieš savivaldos rinkimus, antrieji – prieš 2012 m. Seimo rinkimus, o 2013 m. diskutuota apie savivaldybės tarybos kadencijos pusiaukelę – kas nuveikta, ar darbai nesiskiria nuo programų nuostatų.

Iki šiol rūmų ir pramonininkų rengtuose viešuose debatuose dalyvavo beveik visi politinės kampanijos dalyviai, išskyrus vienos kitos partijos atstovus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

tam '" man patinka"

o kaip patinka mikaičio šūkis "aplenksim Vilnių ir viskas bus gerai"?, o kodėl ne Londoną ar kokį Las Vegasą ? Kokia prasme aplenksim?, skolų, nesąžiningų ir amžinai besiteisiančių savivaldybės ir ūkio subjektų ir pan.? Reikia žadėti realiai, o Buškevičius tikrai nežadėjo tiek daug baseinų ir policininkų, bet gal jau primiršau? Tačiau, jei pažadėjo, tai dabar pats tegu ir stovi kiekvienoje gatvėje, vietoje žadėtų policininkų.

o man patinka

Jei į visa tai žiūrėt kaip į literatūros kūrinius, tai man labiausiai patinka Buškievičiaus fantastiniai apsakymai.Prieš vienus rinkimus žadėjo,kad kiekvienoj gatvėj stovės po policininką.Neišdegė.Prieš kitus porinio,kad kiekvienam rajone bus pastatyta po baseiną.Vėl apskritas nulis.Tai gal ponuliui laikas eit dirbt tokį darbą,kad rezultatas būtų apčiuopiamas?Pvz.pardavinėt burokėlius, ar tiest Via Baltica geležinkelį.

mizantropas

kai atvažiuoju į Vilnių, matau daugelį iki šiol nesutvarkytų gatvių, sukrypusių namukų, ypač Kalvarijų gatvė daro blogą įspūdį, o paieškojus, tikrai yra apleistų nesutvarkytų gatvių, aplink vien rusiška ir lenkiška kalba, tačiau visos blogybės matomos Kaune. Gal dėl to, kad Kaunas neįklimpęs į milijardines skolas? gal dėl to, kad Kaunui nė pusės tiek neatseikėjama lėšų, kiek Vilniui? Kaunas tvarkosi, gražėja gatvės, jos asfaltuojamos, bet tik gavus ES paramos, kitaip Kaunui būtų sunku, o Vilniui amžinai pritrūksta ir trūksta, jei taip mylite savo naujajį gimtamiestį, tai sudėkite zuokui tiek, kad išlįstų iš skolų, nors vyriausybė jam visuomet tiesia ranką, ko nepasakysi apie Kauną. Kažkodėl kliūna Kaunas, manau, kad dėl to, kad jis brenda iš apleisto miesto įvaizdžio bei dėl to, kad jis yra labai lietuviškas, kažkam tai nepatinka, o man patinka gyventi labai kultūringame, inteligentiškame žaliame mieste, tik reikia jį mylėti ir nedergti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS