Kadenciją baigiantis S. Skvernelis pasigyrė Vyriausybės nuveiktais darbais | Diena.lt

KADENCIJĄ BAIGIANTIS S. SKVERNELIS PASIGYRĖ VYRIAUSYBĖS NUVEIKTAIS DARBAIS

  • 11

Kadenciją baigiantis ministras pirmininkas Saulius Skvernelis svarbiausiais savo Vyriausybės darbais vadina socialinės atskirties mažinimą ir ekonomikos augimą, kuris leido sustabdyti masinę emigraciją.

Viešai paskelbtame kreipimesi S. Skvernelis teigė, kad Lietuva Europos Sąjungoje pirmauja kovoje su skurdu, socialine atskirtimi ir pajamų nelygybe, o Lietuvos ekonomikai šiemet prognozuojamas mažiausias smukimas Europoje.

„Per šiuos ketverius metus valstybė atsisuko veidu į Lietuvos žmones: buvo ne tik ištiesta pagalbos ranka labiausiai vargstantiems, suteikta reali parama šeimoms, pasirūpinta vaikų gerove, bet ir stipriai pagerintos darbo sąlygos viešojo sektoriaus darbuotojams – medikams, pedagogams, dėstytojams ir mokslininkams“, – teigė premjeras.

„Beveik prieš metus sulaukėme dešimtmečius nematytos statistikos – grįžtančiųjų į Lietuvą yra daugiau nei ją paliekančiųjų. Mano požiūriu, tai milžiniškas pasiekimas“, – sakė S. Skvernelis.

Per šiuos ketverius metus valstybė atsisuko veidu į Lietuvos žmones.

Užsienio politikoje didžiausiu pasiekimu premjeras įvardijo pagerintus santykius su kaimyne Lenkija.

Kalbėdamas apie koronaviruso pandemiją, S. Skvernelis kvietė politinius ir kitus visuomenės lyderius nustoti konkuruoti ir susitelkti.

Darbą baigiantis premjeras taip pat paragino žmones riboti kontaktus, vengti lankymosi viešose vietose, saugoti savo artimuosius bei draugus ir nenumoti ranka į ekspertų rekomendacijas bei prašymus.

Jis sakė, kad darbą baigiančios Vyriausybės komanda naujajam Ingridos Šimonytės Ministrų kabinetui visada bus pasirengusi suteikti visą reikiamą pagalbą ir perduoti savo sukauptą patirtį.

„Perduodame įgaliojimus 18-ajai konservatorių ir liberalų Vyriausybei su didele atsakomybe, natūraliu nerimu ir aiškiu lūkesčiu bei prašymais: Nesugriauti to, ką pavyko iš tiesų sunkiai pastatyti. Nepaversti šalies interesų grupių kovos lauku. Neatimti iš žmonių jų teisėtai užtarnautos gerovės. Nenumoti ranka į visas įdėtas pastangas pakelti Lietuvą į aukštesnį lygį kovoje su skurdu ir atskirtimi, nepotizmu ir korupcija“, – teigė S. Skvernelis.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Ąčių,Ąčių,Ąčių.

Pagarba p.Skverneliui ir visam Ministrų kabinetui,visai valstiečių partijai ir vedliui p.Karbauskiui.Išskirtinis Ąčių p.Verygai už nuoširdų darbą kovoje su prakeiktu virusu,Tauta lauks Jūsų grįžtančių.Jums dirbant mes pasijautėme žmonėmis, jausdami Jūsų rūpestį valstybe ir jos žmonėmis.Būkite sveiki. Laimingų Jums visiems Šv. Kalėdų.

Algis

Zigmai, matyt pats esi to klano dalis ir jį pažįsti, todėl taip ir vertini. Tavo melui faktų nėra.

zigmas

Na jau pasibaigė melagių aferistų klanas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS