Kalvarijos meras užtaria kolegas n****i pasiuntusį bendražygį: siekė atkreipti dėmesį | Diena.lt

KALVARIJOS MERAS UŽTARIA KOLEGAS N****I PASIUNTUSĮ BENDRAŽYGĮ: SIEKĖ ATKREIPTI DĖMESĮ

  • 3

Praėjusią savaitę iš pareigų prieš laiką atleistas Kalvarijos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Karolis Babeckas nebuvo linkęs nuolankiai sutikti su politinių oponentų sprendimu.

Jo atleidimas inicijuotas, kai savivaldybės taryboje buvo suformuota nauja dauguma.

Oficiali atleidimo priežastis – praradus Kalvarijos savivaldybės tarybos pasitikėjimą.

Po slapto balsavimo, kuris baigėsi ne jo naudai, K. Babeckas nutarė pasisakyti.

Valdančiosios daugumos narių jis klausė, ar šiems nerūpi savivaldybės reputacija, ir ar ne gėda, dėl jau sklandančių legendų apie savivaldybės veiklą, apie nuomonių kaitaliojimą keičiantis vėjo krypčiai.

Jis teigė, kad laikas pagalvoti apie savivaldybės įvaizdį, kvietė susimąstyti, ar tikrai asmeninės ambicijos siekti postų turėtų būti aukščiau už norą kurti patrauklią aplinką visiems savivaldybės gyventojams.

„Gal verta kritiškiau vertinti savo kompetencijas ir tęsti pradėtus darbus?“ – skaitė pasisakymą atleistas politikas. Deklaruodamas rūpestį savivaldybės reputacija jis visus pribloškė trumpu, bet konkrečiu atsisveikinimu: rusišku keiksmažodžiu „иди н***й“.

Kalvarijos savivaldybės meras Vincas Plikaitis portalui kauno.diena.lt teigė, kad atleidimo priežastis – politinis susidorojimas.

Gal verta kritiškiau vertinti savo kompetencijas ir tęsti pradėtus darbus?

„Vienintelis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio, Darbo ir Socialdemokratų partijoms priklausančių Kalvarijos savivaldybės tarybos narių tikslas –  perimti valdžią ir politinio šantažo būdu kontroliuoti Kalvarijos savivaldybės merą“, – iš mero vardinės darbinės elektroninio pašto dėžutės atskriejo toks atsakymas.

Anot mero, „buvo dėtos didžiulės pastangos siekiant rasti sutarimą dėl padėties suvaldymo, tačiau valdžios ištroškę politikai, vedami asmeninių interesų, net nesileido į jokias derybas“. 

„Atleidus administracijos direktoriaus pavaduotoją, siekiama trikdyti administracijos darbą, tokiu būdu priverstinai reikalaujant patvirtinti administracijos direktoriaus pareigoms akivaizdžiai netinkantį, Darbo partijai priklausantį, tarybos narį Antaną Burinską, kuris jau kartą pasitraukė iš atsakingų Kalvarijos savivaldybės mero pareigų, išdirbęs vos du ar tris mėnesius. Su A. Burinsku mėginome dirbti ir anksčiau, tačiau bendro sutarimo nepavyko rasti, šiam asmeniui svarbūs tik jo paties interesai, tad jo kandidatūros tikrai net nesvarstysiu“, – žadėjo V. Plikaitis. 

„Situaciją po posėdžio savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pakomentavo pats K. Babeckas, o aš juo tikiu ir pasitikiu“, – teigė meras.

Politiką jis apibūdino kaip kompetentingą vadovą, susidūrusį su „dideliais iššūkiais administracijoje“, o tuos iššūkius, anot mero, „įtakojo būtent tarybos nariai“.

„K. Babecko atstatydinimą iš pareigų inicijavę tarybos nariai kovo 31-ąją atsijungė iš nuotoliniu būdu vykusio posėdžio, kuriame turėjo būti svarstomi ne tik savivaldybės gyventojams, bet ir į savivaldybę atvykstantiems ar jau atvykusiems Ukrainos karo pabėgėliams svarbūs klausimai. Ne tik K. Babeckas, bet ir aš jaučiu gėdą dėl minėtų tarybos veiksmų. Kaip galima padėti nuo karo bėgantiems žmonėms, kai mūsų pačių savivaldybėje vyksta karas dėl postų. K. Babecko pasisakymas buvo simboliškas siekis atkreipti tarybos narių ir visuomenės dėmesį į tai, kas šiuo metu vyksta savivaldybėje“, – buvusį administracijos direktoriaus pavaduotoją teisino meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Lietuvoje tas žodis ne keiksmažodis...

Siūlau jį įtraukti į pradinių mokyklų mokymo programas. Jaunos mokytojos bus net patenkintos, kai jas mokiniai jas siuntinės ant to daikto...

Derėtų žinoti

Tas pasiuntimas yra iš kalėjiminių iškrypėlių leksikono. Kultūringi žmonės neturėtų įgarsinti tokių šlykštybių.

tai

gal ir gerai kai korupc ine /sava hebra/ isplaukia i pav irsiu juk tokiose vitose nesedi ateje is gatves matomai nebepasidavlina ir vyksta pestynes del /apgrauz to kaulo/ numesto eurosaikos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS