KAM viceministras Prancūzijoje aptarė ginkluotės įsigijimą, pajėgumų dislokavimą | Diena.lt

KAM VICEMINISTRAS PRANCŪZIJOJE APTARĖ GINKLUOTĖS ĮSIGIJIMĄ, PAJĖGUMŲ DISLOKAVIMĄ

  • 0

Krašto apsaugos viceministras Vilius Semeška antradienį su Prancūzijos gynybos ministre Florence Parly (Florans Parli) aptarė galimą prancūziškos ginkluotės įsigijimą ir šios šalies pajėgumų dislokavimą Lietuvoje.

„Prancūzijoje yra itin gerai išvystyta gynybos pramonė, todėl siekiame įstoti į tam tikras ginkluotės vystymo ir gamybos programas bei įsigyti moderniausias sistemas“, – ministerijos pranešime cituojamas V. Semeška.

„Su gynybos ministre Florence Parly taip pat tarėmės dėl galimo Prancūzijos kariuomenės netiesioginės ugnies pajėgumų dislokavimo Lietuvoje artimiausiu metu“, – teigia jis.

Antradienį vykusiame susitikime aptarti ir paramos Ukrainai klausimai – V. Semeška pabrėžė, kad parama turi būti nenutraukiama ir intensyvesnė, ypač ginkluote ir šaudmenimis.

Viceministras Lietuvos įsigijimų bei pajėgumų stiprinimą taip pat aptarė su Prancūzijos generalinės direkcijos vadovybe.

Prancūzijos karinės oro pajėgos aštuonis kartus vykdė NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse, Prancūzijos kariai dalyvauja ir NATO priešakinių pajėgų bataliono grupėse bei karinėse pratybose Lietuvoje ir Estijoje.

Rusijai pradėjus invaziją Ukrainoje, Lietuva rengiasi gynybos biudžetą šiais metais padidinti keliais šimtais eurų nuo 2,05 iki 2,52 proc. Bendrojo vidaus produkto (BVP).

Baiminantis dėl saugumo regione, daugiau pajėgumų į Lietuvą atsiuntė ir sąjungininkai.

GALERIJA

  • KAM viceministras Prancūzijoje aptarė ginkluotės įsigijimą, pajėgumų dislokavimą
  • KAM viceministras Prancūzijoje aptarė ginkluotės įsigijimą, pajėgumų dislokavimą
  • KAM viceministras Prancūzijoje aptarė ginkluotės įsigijimą, pajėgumų dislokavimą
Prancūzijos gynybos ministerijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS