Kandidatą į Genocido centro vadovus Seimo pirmininkė žada teikti po Velykų | Diena.lt

KANDIDATĄ Į GENOCIDO CENTRO VADOVUS SEIMO PIRMININKĖ ŽADA TEIKTI PO VELYKŲ

Kandidatą į Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centro (LGGRTC) direktoriaus pareigas Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tikisi pateikti po Velykų.

„Mano siekis būtų, kad jau po Velykų galėtume svarstyti naują kandidatūrą. Tikrai neatidėliosiu šito sprendimo“, – ketvirtadienį BNS sakė parlamento vadovė.

„Suprantu, kokia yra jautri situacija ir kaip svarbu, kad darbas šioje institucijoje vyktų sklandžiai“, – pridūrė ji.

Ketvirtadienį Seimas iš LGGRTC direktoriaus pareigų atleido Adą Jakubauską, dirbusį nuo pernai liepos. Situaciją centre tyrusi darbo grupė nustatė, kad direktoriui nepavyko užtikrinti sklandaus institucijos darbo, kilo susipriešinimas tarp darbuotojų, o viešai nagrinėjama situacija centre menkina įstaigos dalykinę reputaciją.

Pasak V. Čmilytės-Nielsen laikinai Genocido centrui vadovaus generalinio direktoriaus pavaduotojas Vytas Lukšys.

Seimo pirmininkė sakė kandidato ieškosianti tarp mokslininkų ir akademinės bendruomenės atstovų.

„Mano supratimu, centro būtent mokslinė pusė, akademinė dalis turėtų būti stiprinama, ieškosiu, matyt, tame rate“, – teigė ji.

V. Čmilytė-Nielsen neatmetė, kad paskyrus naują vadovą gali būti taisomas Genocido centro įstatymas numatant prie jo įsteigti mokslo tarybą, sudarytą ne tik iš institucijos darbuotojų.

Šis centras tiria visas genocido bei nusikaltimų žmonijai ir žmoniškumui apraiškas ir Lietuvos gyventojų persekiojimą okupacijų metais, taip pat ginkluoto ir neginkluoto pasipriešinimo okupacijoms procesus, inicijuoja genocido organizatorių ir vykdytojų teisinį įvertinimą, įamžina laisvės kovotojų ir genocido aukų atminimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Augis

kGB turėjo ir gėjų irlesbiu agentų, taigi ras tinkamą kandidatą į ši postą.

Izvalgus

Galimai tik po Sv. Velyku nurodyma gaus...

o

visi sjie liberstatytiniai tai socmafijos ireminti kgb usniku palikuonys izuliai ciniskai sulinde po globalbidono skeciu nesiskaito nei su kuo jie bijo tiesos ir tu kurie ja ryskina tai tokio ciniskumo pasieke kad ir VRK ju ireminta ir jiems dzin betkokie istatymai nes patys matai nusistato kokie jiems palankus bet tai nebus amzinybe ir teks atsakyti su laiku uz visas nieksybes daromas musu vardu?;;;;;;[]
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS