Kandidatas į prezidentus I. Vėgėlė: mano vizija neatitinka to, ką sako valdančiųjų partijos | Diena.lt

KANDIDATAS Į PREZIDENTUS I. VĖGĖLĖ: MANO VIZIJA NEATITINKA TO, KĄ SAKO VALDANČIŲJŲ PARTIJOS

Prezidento posto siekiantis advokatas Ignas Vėgėlė sako, kad tapęs šalies vadovu su dabartinėmis valdančiųjų partijomis bendros kalbos nerastų. Kandidatas pažymi, kad jo vizija skiriasi nuo dabartinės koalicijos atstovaujamų vertybių.

„Mano programinės nuostatos, mano vizija daugeliu atvejų neatitinka to, ką sako jos (valdančiųjų partijos – ELTA), nepaisant to, kad kai kuriose iš tų partijų yra labai sąžiningų žmonių“, – LRT televizijai ketvirtadienį teigė I. Vėgėlė.

Kandidatas į prezidentus nurodė, kad savo rinkimų programą planuoja pristatyti artimiausiu metu.

ELTA primena, kad apie savo dalyvavimą prezidento rinkimuose I. Vėgėlė oficialiai paskelbė trečiadienį.

Šiuo metu apie keliamas ar remiamas kandidatūras prezidento rinkimuose yra paskelbusios 5 politinės partijos. Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams rinkimuose atstovaus premjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatas bus Seimo narys, buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Lietuvos regionų partija rems Kazlų Rūdos merą Mantą Varašką, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ iškėlė Giedrimo Jeglinsko, o Laisvės partija – buvusio Konstitucinio Teismo (KT) pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą.

Taip pat žinomi 3 save išsikėlę kandidatai: gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus ir teismo kaltu dėl sukčiavimo pripažintas aktyvistas Antanas Kandrotas.

Antradienį posėdžiavusi Liberalų sąjūdžio valdyba nutarė siūlyti partijai nedalyvauti kitų metų prezidento rinkimuose.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Rasa

Brangieji jeigu paklausysit prof Vaitkaus tai suprasite kad tuščiai gaištate klausydami tu populistu sukčiu melagiu

Jonas

Balsuosim tik už tikra lietuvi už lietuvos žinoma ger prof Vaitku Jis jau senai kovoja su tais išgamom jei ne Vaitkus tai musu vaikai būtu sučipouti landzbergys ir nausėda pašalino ji iš darbo nerodo per tele slepia nuo žmoniu Bet jus išgamos net nežinot kad visas lietuvos jaunimas diskutuoja klausosi padeda profesoriui Net nustebau kokie protingi lietuvoje jaunuoliai kaip klausai ju užduotus klausimus tai net stebėtina ir taip žmonės linki prof sveikatos prašo dievulio kad ji saugotu To pat ir visa mano šeima linki jums nes tokio proto ir dorumo žmogaus sunku rasti

Simonkas

Ignutis pasidazes plaukucius ar su peruku? Liaudis nori zinoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS