Ketina stabdyti NSGK veiklą: netvirtinsime darbotvarkės tol, kol nebus išsklaidyti šešėliai | Diena.lt

KETINA STABDYTI NSGK VEIKLĄ: NETVIRTINSIME DARBOTVARKĖS TOL, KOL NEBUS IŠSKLAIDYTI ŠEŠĖLIAI

Teisėsaugai aiškinantis aplinkybes dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje, opozicinių frakcijų nariai ketina laikinai stabdyti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) veiklą.

„Pasitarėme su kolegomis, opozicijos irgi nariais, kad rytoj susirenkame ir stabdome NSGK posėdžius visus iki vieno, – BNS antradienį sakė komiteto pirmininko pavaduotojas „valstietis“ Dainius Gaižauskas. – Netvirtinsime darbotvarkės tol, kol nebus išsklaidyti šešėliai“.

Anot Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovo, nepaisant Lauryno Kasčiūno paskyrimo ministru, „nuo NSGK komiteto narių joks šešėlis nenuimtas“.

Šiuo metu Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka aplinkybių patikslinimą dėl pareigas palikusio krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko viešai pasakytų žodžių apie galimą korupciją krašto apsaugoje.

Buvęs ministras teigė, kad jam „teko uždaryti duris kompanijoms“, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus, bet šios rado kelią į Seimą.

Stabdymas veiklos? Ne tokiais laikais reikia žaisti tokius žaidimus.

Tikslindama aplinkybes, STT kaip liudytojus jau apklausė dabartinį krašto apsaugos ministrą Lauryną Kasčiūną, ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę, Seimo narį liberalą Raimundą Lopatą, A. Anušauską bei buvusį krašto apsaugos viceministrą Vilių Semešką.

„(A. Anušauskas – BNS) labai aiškiai pasakė, kad yra įtarimai ant visų NSGK narių. (...) Tai jei nieko nedaryti, tai praktiškai daromi nusikaltimai prieš valstybę. Tai dabar mes laukiame atsakymų arba iš tarnybų, arba iš prezidento“, – sakė D. Gaižauskas.

Apie tokią opozicijos iniciatyvą BNS patvirtino ir socialdemokratė Dovilė Šakalienė.

„Pasitikėjimas yra itin svarbus politikoje, juolab kai kalbame apie saugumo klausimus. Suprantu kolegų argumentus – kol nėra atsakyta į klausimus dėl NSGK reputacijos, nes šešėlis mestas visam komitetui in corpore, konstruktyvus darbas, matyt, būtų sudėtingas. Teisėsauga atlieka aktyvius veiksmus, tikėsimės atsakymų kaip įmanoma greičiau“, – kalbėjo parlamentarė.

Savo ruožtu konservatorių atstovas komitete Valdas Rakutis ragino opoziciją nežaisti žaidimų, sulaukti naujojo pirmininko ir tęsti darbus.

„Palaukim naujo pirmininko, manau, ketvirtadienį bus pasiūlytas. Stabdymas veiklos? Ne tokiais laikais reikia žaisti tokius žaidimus“, – kalbėjo parlamentaras.

„Mes dabar galime keliems mėnesiams panirti į chaosą“, – pridūrė jis.

V. Rakutis taip pat teigė manantis, jog opozicija „gaudo atskirus pasitraukusio ministro žodžius“, o jų norą nusišalinti nuo sprendimų priėmimo vadino nelogišku.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pilietis

Asiliuka pastate ministru ir komisija liko be vadovo

ALGIRDAS.

Jeigu , neduok dieve, dabar kiltų neramumai , tai lietuviai , o pirmiausiai seimas išsišaudytų vieni kitus , baisiau nei rusai.

Gal pirmiausia

Kolchozą iškuopk. Kiek ten besistumdančių eilėj putleriui lyžtelt
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS