Koalicijos partneriai laukia socialdemokratų paaiškinimų dėl teisėsaugos tyrimų | Diena.lt

KOALICIJOS PARTNERIAI LAUKIA SOCIALDEMOKRATŲ PAAIŠKINIMŲ DĖL TEISĖSAUGOS TYRIMŲ

  • 2

Valdančiosios koalicijos partneriai socialdemokratai ir jų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius turėtų pateikti aiškius atsakymus ir politinį vertinimą dėl pastarojo meto teisėsaugos tyrimų, nelaukiant tų tyrimų pabaigos, sako Darbo partijos vadovas europarlamentaras Valentinas Mazuronis.

Tuo metu valdančiųjų „tvarkiečių“ vadovas Rolandas Paksas teigė neabejojantis, kad įtampos, supančios Socialdemokratų partiją, kurstomos artėjančių Seimo rinkimų fone. Pasak jo, susidariusią situaciją būtina aptarti valdančiosios koalicijos politinėje taryboje.

„Šiuo atveju kalbame apie aukšto lygio politikus - ilgametis meras, politinio pasitikėjimo premjero komandos pareigybė - į visus tuos dalykus turi būti duoti labai aiškūs atsakymai. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjusi ikiteisminį tyrimą, nereikėtų to politiškai įtakoti, bet šiaip aiškumas reikalingas kaip galima greitesnis“, – BNS trečiadienį sakė V.Mazuronis, komentuodamas teisėsaugos įtarimus nuo pareigų nušalintam Utenos merui socialdemokratui Alvydui Katinui ir šią savaitę iš pareigų pasitraukusiai premjero sekretoriato vadovei Džiuljetai Žiugždienei.

Anot „darbiečių“ vadovo, teisėsaugos išvados bus pateiktos ganėtinai negreit.

„Aš manyčiau, kad premjeras turėjo šią visą situaciją vertinti šiek tiek daugiau ir per politinį kampą. Jo pasakymas, kad aš negaliu visų žmonių sužiūrėti - viena vertus, gal teisingas, bet kita vertus, tai yra ne bet kas - tai Vyriausybė, politinio pasitikėjimo asmuo, sekretoriato vadovas. Šioje vietoje politinį vertinimą turi duoti tiek premjeras, tiek Socialdemokratų parija, kurios vienas žymiausių merų sustabdė narystę partijoje“, – sakė V.Mazuronis.

„Juo labiau, kad tam tikra prasme tai siejasi su Druskininkų istorija, juo labiau, kad lenda nauji dalykai su tais laikraščiais, kurie kelia daug klausimų. Socialdemokratai anksčiau įvairiose situacijose vis pasisakydavo, kad teisinis vertinimas - viena, o politinė atsakomybė - kita, kad galioja aukšti standartai politikoje ir panašiai, tai savo pavyzdžiu turi parodyti, kaip laikomasi tų standartų“, – svarstė „darbiečių“ vadovas.

Valdančiųjų „tvarkiečių“ vadovas europarlamentaras Rolandas Paksas teigė įžvelgiąs, kad „likus iki Seimo rinkimų suskaičiuotiems mėnesiams pradedama pešioti po plauką lyderiaujanti partija“.

„Tik man gaila, kad socialdemokratai tada, kai koalicijos partneriai prieš tai buvo pešiojami prieš plauką, kažkaip labai santūriai žiūrėdavo į tuos dalykus. Dabar gi matau, kad atėjo jų eilė – ką padarysi“, – BNS sakė R.Paksas.

Anot jo, „Lietuvos visuomenė yra daugmaž apylygė – ir skaidrumu, ir švarumu ir polinkiu į kažkokius dalykus“.

„(...) STT pradėti tyrimai ir pasibaigusios bylos teismuose, jeigu jūs palygintumėte, kiek jų pasibaigia STT naudai - pradedamos su dideliu triukšmu, o baigiamos absoliučiu nuliu“, – kalbėjo „Tvarkos ir teisingumo“ vadovas.

„Aš manau, kad politinėje taryboje mes aptarsime situaciją ir aptarsime ją plačiai, nes jaučiu, kad politikos laivelis pradeda banguoti ir tos bangos jau po truputėlį pilasi į vidų to laivelio ir kad reikalingi kažkokie veiksmai“, – teigė R.Paksas.

STT yra pranešusi, kad įtarimai dėl galimo kyšininkavimo pateikti Utenos rajono mero socialdemokratui A.Katinui ir premjero Algirdo Butkevičiaus sekretoriato vadovei Dž.Žiugždienei. Meras šiuo metu nušalintas nuo pareigų, D.Žiugždienė savo noru pasitraukė iš pareigų. Anksčiau ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl Druskininkų savivaldybės įkurtos bendrovės poilsio centro „Aqua“ veiklos. Druskininkų savivaldybei vadovauja socialdemokratas Ričardas Malinauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

pamastymui

Jau šakalai kyla į medžioklę.Gerai ,toliau socdemai būkite nuolankūs ir leiskite ,kad jus dergtų visi atmatos ir vagys.Pasodinkite į kaliūzę ir tada galėsite normaliai dirbti.Juk jų vieta griežtamrėžime.

šitas me-ke-ke

tegul pats paaiškina kap važinėjo i USĄ ir kiek parsiveždavo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS