Konservatorė: J. Narkevičius slepiasi nuo klausimų | Diena.lt

KONSERVATORĖ: J. NARKEVIČIUS SLEPIASI NUO KLAUSIMŲ

  • 7

Konservatorė Agnė Bilotaitė teigia, kad Seimo Antikorupcijos komisijos sprendimas inicijuoti tyrimą dėl konkurso Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus pareigoms eiti yra sveikintinas ir labai svarbus.

Politikė pastarąją savaitę kreipėsi į šią komisiją, siūlydama svarstyti klausimą dėl galimos politinės korupcijos vykdant Klaipėdos jūrų uosto vadovo konkursą.

Paaiškėjus, kad Susisiekimo ministerijos organizuotą konkursą laimėjo su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašu į Klaipėdos miesto savivaldybės tarybą kandidatavęs Algis Latakas, A. Bilotaitė suabejojo šios atrankos skaidrumu ir kreipėsi į susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių.

„Ministras šios dienos Antikorupcijos komisijos posėdyje taip ir nepasirodė. Nebuvo ir ministerijos atstovų. Galima tik spėlioti, kokių klausimų vengia J. Narkevičius dėl nacionaliniam saugumui svarbios įmonės, kuri valdo strateginę infrastruktūrą“, – sakė konservatorių frakcijos Seime narė A. Bilotaitė.

Pasak parlamentarės, konkurso laimėtojas, net nepradėjęs dirbti, patenka į galimą interesų konfliktą.

„A. Latakas per savivaldos rinkimus gavo netiesioginę paramą iš Klaipėdos uoste veikiančių verslininkų. Tai neleis jam išlikti objektyviam sprendžiant klausimus, susijusius su uosto naudotojais. Vadinasi, jis turės kaskart nusišalinti. Ko vertas vadovas, kurio rankos surištos?“ – išplatintame pranešime spaudai cituojama konservatorė.

Konkurse į Klaipėdos jūrų uosto vadovo pareigas pretendavo 13 kandidatų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Narkevic, ne Narkevicius.

deinis

Jo baisus tas virusas,netik žūdo ,bet sujaugia žmonės protus ,kitaip negali pagalvoti ,paskaičius straipsnį,apie tai ,kad ne tą išrinko ,VIEŠPATIE apšviesk protus

Klaipėdietis

Ir vėl ta BILOTAITĖ. Beldėsi į Klaipėdos merus, visus juokindama, neišėjo. Buvau susitikime su ja, tai jokio supratimo apie Klaipėdą ir joje dirbančias įmones, apie uosto darbo specifiką ir jo santykius su miestu. Dabar užkliuvo A. Latakas. Aš su juo ilgai dirbau kartu, tai galiu pasakyti apie jį tik teigiamus dalykus: doras, principingas, gerai išmano uosto specifiką. Ir koks pagaliau skirtumas kam jis lojalus: valstiečiams, konservatoriams ar liberalams. Svarbiausiai doras, sažiningas ir savo srities profesionalas. O jei būtų išrinkę lojalų konservatoriams? Tai ką, Agne, tylėtum? Tada būtų jau tikrai sąžiningai? O tas, kuris Azijoje kažką baigė pagal Harwardo modelį tegu nejuokina. Žinau aš gerai tuos modelius.... Ne jis vienas yra baigęs mokslus užsienyje. Klaipėdos uoste dirba nemažai specialistų, baigiusių uosto mokslus Europoje. O kad dirbo Amerikoje eiliniu klerku ar kitkuo, nemanau, kad tai privalumas.Linkiu sėkmės naujam uosto vadovui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS