Konservatorė prašo įvertinti, ar R. Karbauskis nesiekė išvengti mokesčių | Diena.lt

KONSERVATORĖ PRAŠO ĮVERTINTI, AR R. KARBAUSKIS NESIEKĖ IŠVENGTI MOKESČIŲ

Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narė konservatorė Aistė Gedvilienė pirmadienį kreipėsi į Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI) ir Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją.

Prašoma įvertinti, ar „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis nesiekė išvengti mokesčių valstybei bei nepažeidė įstatymų, savo asmeninę rezidenciją prie Kauno marių statydamas sau priklausančios įmonės vardu bei regioniniame parke, nesuderinęs su atsakingomis tarnybomis, įsirengdamas observatoriją.

Konservatorės teigimu, įstatymų leidėjas turėtų savo asmeniniu pavyzdžiu rodyti pagarbą teisės viršenybės principui, preciziškai laikytis įstatymų bei demonstruoti aukštus etiško elgesio standartus.

Asmeninės rezidencijos statymas įmonės vardu sudaro galimybę nukelti mokesčių mokėjimus ar net kai kurių mokesčių iš viso išvengti.

„Deja, jau ne pirmą kartą matome, jog valdančiosios koalicijos lyderiai turi savotišką santykį tiek su įstatymais, tiek su etika. Asmeninės rezidencijos statymas įmonės vardu sudaro galimybę nukelti mokesčių mokėjimus ar net kai kurių mokesčių iš viso išvengti. Žiniasklaida taip pat skelbia, kad observatorija yra pastatyta negavus reikiamų leidimų. Todėl tokie politikų veiksmai tik dar labiau skatina žmonių nusivylimą valstybe ir diskredituoja kovą su šešėliu. Tikiuosi, kad valstybės institucijos neišsigąs šio kerštingo politiko įtakos ir principingai įvertins, ar jo veiksmuose nėra įstatymo pažeidimų”, – teigė A. Gedvilienė.

ELTA primena, kad R. Karbauskis pastarąją savaitę  deklaravo už 7 mln. eurų įsigijęs namą prie Kauno marių. Politikas Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai pateiktose deklaracijose taip pat nurodė, kad yra įsigijęs kelis sklypus, teleskopą ir jo gaubtą.

Kaip skelbė poratalas „Lietuvos rytas“, leidimas Kauno marių regioniniame parke statyti observatoriją nėra išduotas, o ikiprojektinis pasiūlymas su kupolu buvo atmestas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Cirkininkas

Matot, koks patenkintas Karabaso snukis? Jaučia šunybę iškrėtęs.

Vidmantas

Labai idomus zmoniu komentarai.Vienas raso kad gal venge mokesciu kitas kad uzgrobe teritorija.Apie Vilniu pili draustiniai namu pristatyta Raso kad Lansbergiene pirko zeme Vilniaus centre uz eura tai gal del to kad mazesni mokesciai butu.Kol nebus ginamas viesasis interesas tol lietuva risis zemyn.Pakliuna tik smulkios zuveles o banginiai jaucesi gerai.O del Karbauskio isleistu milijonu tai ko ce pergyventi.Jis dar ir mokescius sumokejo tai visai neblogai.O kai kas ju nemoka tikriausiai visi tai zino ti apie tai negalima kalbeti jie turi stogus

Kas prašo įvertinimo ?

Kurie gauna valstybinę žemę už 1 eurą ? ))) būdami seimo nariais TAMPA milijonieriais ? ar tokie politikų ,, patrijotų,, veiksmai neskatina žmonių nusivylimą valstybe ir diskredituoja kovą su korupcija ? Apie rašte rašoma ,, kerštą ,, patylėsiu, nes žemiau pulti konservatoriams jau nėra kur .....Mano galva dugnas , pone Gentviliene , ...ponia G. Landsbergio padėjėja ? Kaip žema ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS