Konservatoriai aptars politinę padėtį, pasiruošimą Seimo rinkimams | Diena.lt

KONSERVATORIAI APTARS POLITINĘ PADĖTĮ, PASIRUOŠIMĄ SEIMO RINKIMAMS

Valdantieji konservatoriai sekmadienį aptars politinę padėtį ir pasirengimą Seimo rinkimams.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) taryba taip pat tarsis dėl sąrašo Seimo rinkimų daugiamandatėje apygardoje formavimo tvarkos ir patvirtins vienmandatininkus.

Šią savaitę konservatoriai paskelbė abėcėlinį kandidatų į Seimą sąrašą. Jame – beveik visi dabartinės kadencijos Seimo nariai, buvę parlamentarai, viceministrai, patarėjai, savivaldos politikai.

Vis tik reitingavimui sudarytame sąraše nėra premjerės Ingridos Šimonytės. Anot konservatorių Seimo rinkimų štabo vadovo Mindaugo Lingės, premjerė dar nedavė sutikimo būti įtraukta į šį sąrašą. Jame taip pat nėra dabartinio TS-LKD lyderio, užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio, tačiau jis, pagal partijos patvirtintas tvarkas, nėra reitinguojamas.

Perrinkimo, anot M. Lingės, nusprendė nesiekti trys dabartiniai Seimo nariai: Sergejus Jovaiša, Algis Strelčiūnas ir Jurgita Šiugždinienė.

Konservatoriai laimėjo prieš savaitę vykusius Europos Parlamento rinkimus ir iškovojo tris iš vienuolikos mandatų Lietuvoje, tačiau pergalę aptemdė socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės atsistatydinimas iš pareigų.

Ministrė pasitraukė jai sulaukiant vis daugiau klausimų dėl jos pačios ir sutuoktinio Mindaugo Navicko ryšių su įmone „Foxpay“ bei bendrovės savininke Ieva Trinkūnaite ir jos sugyventiniu, anksčiau už finansinius nusikaltimus kalėjusiu Vilhelmu Germanu.

Premjerė Ingrida Šimonytė sakė, kad sutarė su ministre dėl atsistatydinimo paaiškėjus apie jos skrydį privačiu lėktuvu į Dubajų su I. Trinkūnaite ir V. Germanu.

Konservatorių vadovaujamoje Vyriausybėje šiuo metu trūksta dviejų ministrų – socialinės apsaugos ir švietimo.

Seimo rinkimai vyks spalį. Pagal sociologines apklausas sudaromuose partijų reitinguose konservatoriai užima antrą vietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

M

Jie atseit laimejo,kai 70%net nebalsavo,o balsavo jų klapciukai,tauta net neėjo.

a.t

konservatoriai nekada nepaskias... nes je pilni sudo, o sudas neskiasta, tai ta pone arklis zino 100%.

kaip aaarrrrkledante tv laidoje pasake :

PSD yra bet jis niekaip nesusijes su gydimu... isrinkit ir toliau te bus aferistams gerove
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS