Konservatoriai atmeta socdemų kritiką dėl reformų, sako, kad jie gali padėti | Diena.lt

KONSERVATORIAI ATMETA SOCDEMŲ KRITIKĄ DĖL REFORMŲ, SAKO, KAD JIE GALI PADĖTI

Valdančiųjų konservatorių lyderiai šeštadienį atmetė opozicinių socialdemokratų kritiką dėl reformų ir tvirtino, kad šios partijos atstovai taip pat gali prisidėti priimant svarbiausius klausimus Seime.

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė šeštadienį per partijos tarybos posėdį pareiškė, kad Vyriausybė vykdo „šaltų skaičių“ politiką, o visuomenės poreikiai lieka antrame plane.

Politikė taip pat kritikavo švietimo ir sveikatos reformas, kurių, anot jos, niekas nesupranta. Ji taip pat tvirtino, kad valdantiesiems sutarus neskubinti mokesčių reformos priėmimo, ši žlugo.

„Aš kadangi tikrai neturėjau nei galimybių, neti tiesą sakant, reikalo sekti, ką kur kalba savo tarybos posėdyje gerbiami socialdemokratai, tai aš tikrai nekomentuosiu“, – žurnalistams per konservatorių suvažiavimą Vilniuje sakė partijos deleguota ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

„Akivaizdu, kad mes esame politiniai oponentai, akivaizdu, kad ateinančiais metais vyks rinkimai“, – pridūrė ji.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis sakė, kad „opozicija daro opozicijos darbą“, bet socialdemokratai turi visas galimybes padėti priimti reikalingas reformas, ypač mokesčių pertvarką.

„Kaip ir (LGBTIQ – BNS) partnerystės įstatymas, taip ir mokesčiai yra ir socialdemokratų programoje – ne skaičiukais, o principais, apie kuriuos mes kalbame ir savo programoje“, – teigė G. Landsbergis.

„Man atrodo, kad kai kas užsimiršta, kad reikia žiūrėti ir į turinį. Yra labai lengva pasakyti, kad mes nepritariame, (...) bet reikia tiems patiems socialdemokratams atsiversti jų programą, kas ten yra parašyta ir jeigu jie ten randa sutapimus, nesibaiminti ir paspausti mygtuką“, – kalbėjo partijos pirmininkas.

I. Šimonytė sakė, kad kalbos apie mokesčių reformos žlugimą yra perdėtos, norint susilaukti dėmesio.

Jos teigimu, vyksta „normalus politinis procesas, kada yra ieškoma sprendimo, kuris galėtų būti priimtas“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Yra sakoma

Sena bulvė ne patrova, sena merga ne zabova...

negi ŠIMONYTĖ nemato , jog pas SOCDEMUS esantys

p a s l ė p t i KGB agentai visus 3 metus remia KONSERVŲ debilę valdžią-- pas socdemus esantys paslėpti KGB agentai , tai KONSERVŲ s a t e l i t a i, kurie pastoviai remia n i e k i n i u s konservų valdžios sprendimus,kaip alinti Lietuvos žmonių gyvenimą - Juk jie 4 metus t ū n o j o kartu su konservais vienoje opozicinėje BAČKOJE , kai valstybę valdė VALSTIEČIAI ir jie gan sėkmingai , kaip ir šiuo metu, griovė ,gerai dirbančių VALSTIEČIŲ pamatus.- Tiesa, dalis tokių paslėptų KGB agentų iš socdemų gaujos perbėgo ir " sustiptino" SKVERNELIO gaują.

Pakrante

Pas bebrus jau bariukas ištuštėjęs,bus progos papildyti !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS