Konservatoriai L. Graužinienę skundžia etikos sargams | Diena.lt

KONSERVATORIAI L. GRAUŽINIENĘ SKUNDŽIA ETIKOS SARGAMS

  • 1

Seimo opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius kreipėsi į parlamento Etikos ir procedūrų komisiją su prašymu įvertinti Seimo pirmininkę Darbo partijos vadovę Loretą Graužinienę, nesušaukusią neeilinės sesijos.

Konservatorius argumentuoja, kad Seimo statutas reikalauja sušaukti sesiją, jei to reikalauja trečdalis parlamentarų. Jame numatyta, kad „neeilinę sesiją šaukia Seimo pirmininkas ne mažiau kaip trečdalio Seimo narių siūlymu, kuris jam turi būti įteiktas raštu“.

Opozicija sausio 27 dieną Seimo pirmininkei įteikė 47 parlamentarų raštas dėl neeilinės sesijos sušaukimo, pažymima Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos pranešime. Seimo pirmininkei tuo metu būnant komandiruotėje užsienyje, Mišrios Seimo narių grupės atstovas Jonas Varkala savo parašą atšaukė.

A.Kubiliaus teigimu, situacijos tai nekeičia: „Tai, kad po parašų įteikimo vienas Seimo narys pareiškė, kad jis atsiėmė savo parašą, visiškai nekeičia fakto, kad parašų įteikimo metu Seimo pirmininkei buvo įteikti 47 Seimo narių parašai, taip, kaip to reikalauja Seimo Statuto 86 str. 1 dalis“, – rašoma A.Kubiliaus kreipimesi.

Taip pat pažymima, kad nurodytas Seimo Statuto straipsnis detalizuoja tik parašų įteikimo Seimo pirmininkui procedūrą, kuri buvo įgyvendinta laikantis Statuto reikalavimų.

Neeilinę Seimo sesiją siūlyta surengti opozicinių konservatorių bei liberalų iniciatyva, taip pat po ja pasirašė keletas Mišrios Seimo narių grupės atstovų. Sesiją norėta surengti vasario 10-12 dienomis, į jos darbotvarkę įtraukti siūlymą Antikorupcijos komisijai pavesti atlikti parlamentinį tyrimą dėl Darbo partijos rinkimų finansavimo bei kitus klausimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

NA NA

bunda pavasaris ,bunda ir konservatorių juodosios technologijos ________gali sudeginti ,kiek nori liemenėlių ,žmogaus prigimties nepakeisi ,kaip ir konservatorių taktikos prieš rinkimus ,,,,sėkmės, per prievarta mielas nebūsi ,,,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS