Neištvėrė: iš D. Kepenio vadovaujamos komisijos traukiasi ir A. Kupčinskas | Diena.lt

NEIŠTVĖRĖ: IŠ D. KEPENIO VADOVAUJAMOS KOMISIJOS TRAUKIASI IR A. KUPČINSKAS

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai Kęstutis Masiulis ir Andrius Kupčinskas traukiasi iš Seimo Valstiečių ir žaliųjų frakcijos nario Dainiaus Kepenio vadovaujamos Sveikos gyvensenos komisijos.

„Nematau prasmės dirbti Sveikos gyvensenos komisijoje, kuriai vadovauja labai energingas, tačiau keistų pseudomokslo idėjų kupinas Dainius Kepenis. Jo iniciatyvos, nukreiptos prieš skiepus, buvo paskutinis lašas. Gaila, bet „valstiečių“ partija, kuri prieš rinkimus deklaravo profesionalų paiešką, išdavė savo principus. Juk Sveikos gyvensenos komisijai vadovauti patikėta abejotinas idėjas skleidžiančiam D. Kepeniui, o ne komisijos nariui medicinos mokslų daktarui Algimantui Kirkučiui, – sako K. Masiulis. – Kol komisijai vadovaus D. Kepenis, tol komisijoje dirbti atsisakau ir raginu tą patį padaryti kitus Seimo narius. Ši komisija diskredituoja valdančiuosius, visą Seimą ir valstybę“.

Seimas, vadovaudamasis Seimo statutu ir atsižvelgdamas į Pasaulio sveikatos organizacijos pabrėžiamą sveikos gyvensenos reikšmę žmogaus ir visuomenės sveikatai, yra sudaręs Seimo Sveikos gyvensenos komisiją.

Joje dirba 10 parlamentarų – Kęstutis Bartkevičius, Simonas Gentvilas, Dainius Kepenis (komisijos pirmininkas), Algimantas Kirkutis, Andrius Kupčinskas, Kęstutis Masiulis, Artūras Skardžius, Zenonas Streikus, Dovilė Šakalienė (komisijos pirmininko pavaduotoja), Tomas Tomilinas.

Jo iniciatyvos, nukreiptos prieš skiepus, buvo paskutinis lašas.

Seimas yra įgaliojęs Seimo Sveikos gyvensenos komisiją „sudaryti palankias sąlygas įgyvendinti veiksmingą, tarpdisciplininę ir integruotą sveikos gyvensenos politiką, pagal kompetenciją derinti ir kontroliuoti už sveikos gyvensenos įgyvendinimą atsakingų institucijų veiklą, užtikrinant jų bendradarbiavimą, vykdyti parlamentinę kontrolę“.

Ši parlamentinė komisija, Seimo sprendimu, turi užtikrinti koordinuotus ir kryptingus teisėkūros veiksmus „valstybės sveikos gyvensenos (sveikos ir subalansuotos mitybos, sveikatinamojo fizinio aktyvumo ir grūdinimosi, racionalios darbo ir poilsio kaitos, psichoemocinio stabilumo, asmens higienos ir kūno priežiūros, žalingų įpročių prevencijos, sveikos ir saugios aplinkos) politikos srityje“.

Rašyti komentarą
Komentarai (66)

akivaizdu

Dar vienas akivaizdus įrodymas, kad tevynės sajungą finansuoja farmacininkai. Jei nori argumentuot argumentuoju, jei nori blokuoti darbą tai ne argumentai, o sąmoningas atvirai nemotyvuotas veikimas prieš žmonių sveikatą. Ir čia paaiškinimas vienas-gavom babkes reikia atidirbt. Svarbiausia pasiekti, kad valstybė finasuotų vaistus tonom, nesvarbu reikia nereikia

nesuprantu

Mano nuomone sis zmogelis turi savotisku nukrypimu nuo normalios zmogaus gyvensenos.kad ir jo pasisakymai apie skiepus tai sveiku protu sunku suvokti kad sitaip gali kalbeti musu valstybes parlamentaras tik gerai kad po keliu dienu jis jau kalbejo priesingai matomai jam ,,paprotino'' zmona jai jis tokia turi.

Anonimas

Kupcinskas nerado auksinio tualeto todel ir traukiasi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS