Konservatorių seniūnė siūlys J. Džiugeliui trauktis iš SRDK pirmininko pareigų | Diena.lt

KONSERVATORIŲ SENIŪNĖ SIŪLYS J. DŽIUGELIUI TRAUKTIS IŠ SRDK PIRMININKO PAREIGŲ

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė siūlys Justui Džiugeliui dėl ryšių su lošimų verslo lobistu trauktis iš Socialinių reikalų ir darbo komiteto (SRDK) pirmininko pareigų.

„Po vakar paaiškėjusių dar naujų detalių, ką (Mindaugas) Ardišauskas teigė, kad jam darbuojantis su lošimų verslu jis tuo pačiu metu dirbo ir pas J. Džiugelį, tai parodo tam tikrą ryšį jo temų pasirinkimų, aš šiandien dar kalbėsiuosi su Justu, bet nelabai įsivaizduoju, kaip galėtų toliau eiti komiteto pirmininko pareigas“, – antradienį BNS sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnaitė.

Į klausimą, ar šio pokalbio metu ji siūlys J. Džiugeliui trauktis iš pareigų, konservatorių seniūnė atsakė teigiamai.

R. Morkūnaitė-Mikulėnienė taip pat pažymėjo, kad sprendimus dėl komiteto vadovybės pokyčių turės tvirtinti Seimas ir „be plenarinės sesijos tie klausimai neišsispręs“.

Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas J. Džiugelis antradienį BNS atsiliepė telefonu, bet sakė situacijos nekomentuosiantis.

Naujienų portalas „15min“ pirmadienį paskelbė interviu su Mindaugu Ardišausku, kuriame jis patvirtino, kad konsultavo Nacionalinę lošimų ir žaidimų verslo asociaciją tuo pat metu, kai teikė paslaugas parlamentarui.

M. Ardišauskas taip pat teigė, jog konflikto jie nematę, nes tuo metu J. Džiugelis lošimo klausimais nesidomėjo.

J. Džiugelio ryšiai su M. Ardišausku paaiškėjo Andriui Tapinui su iniciatyva „Skaidrinam“ paskelbus, kad J. Džiugelis iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų sumokėjo M. Ardišauskui 23 tūkst. eurų už Seimo nario ataskaitų rengimą.

Trejus metus komunikacijos klausimais J. Džiugelį konsultavęs M. Ardišauskas šių metų vasarį tapo Atsakingo lošimų verslo asociacijos vadovu.

J. Džiugelis yra teikęs pataisų dėl lošimo reguliavimo, su lošimais susijusius klausimus nagrinėjęs savo vadovaujamame komitete.

Trečiadienį klausimą dėl J. Džiugelio galimų ryšių su lošimų bendrovėmis ar jų atstovais ketina aiškintis Seimo Antikorupcijos komisija. Ji į posėdį kviečia J. Džiugelį ir SRDK vadovybę, Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos atstovus.

Konservatorių frakcijos seniūnės pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma apie Džiugelio situaciją BNS sakė, kad kol kas „frakcija jam pačiam paliko laiko pamąstyti ir galbūt priimti sprendimą trauktis iš komiteto pirmininko pareigų“, tačiau tai buvo dar iki paaiškėjant naujoms detalėms dėl ryšių su lošimų lobistu.

„Yra bendras principas politikoj, kai tau susikaupia kaltinimų ir įtarimų visuma, arba tu sugebi juos paneigti, išsklaidyti, atremti, arba turi daryti sprendimus, prisiimdamas tam tikrą kaltę, net ir tuo atveju, jei nesijauti kažką labai blogo padaręs. Derėtų to principo laikytis“, – teigė R. Razma.

„Aš nesiimu vertinti, ar pavyko jam išsklaidyti tas abejones, bet kol kas man atrodo, kad nelabai. Atsiranda naujų detalių, paaiškėjo, kad jo konsultantas tuo pat metu konsultavo ir lošimo bendroves, to fakto iš pradžių nebuvo“, – pažymėjo konservatorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Teisingumas turi buti ivykdytas!

Sits sliuzas pavoge tuos 23 tukstancius su tuo ardisausku,dabar pliurpia nesamones.Kalejiman vagi !

N

Va,tokie veikejai ir sedi seime,naglas akiplėša.Vyti tokius.Bet konservas,tai viskas tuo ir pasakyta.

Džiugeliui

APKALTA IR NE KITAIP!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS