Konservatoriui nepatinka sovietinio dizaino kelio ženklai | Diena.lt

KONSERVATORIUI NEPATINKA SOVIETINIO DIZAINO KELIO ŽENKLAI

Seimo narys Kęstutis Masiulis kreipėsi į susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių, siūlydamas keisti nuo sovietinių laikų beveik nepakitusį kelio ženklų dizainą.

„Lietuvos kelio ženklų dizainas per 30 laisvos Lietuvos metų mažai keitėsi ir yra beveik toks pat, kaip buvo naudojamas Sovietų Sąjungoje, o dabar vis dar yra naudojamas Rusijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, Moldovoje ir kitur. Taip simboliškai vis dar esame buvusios SSRS įtakos zonoje. Lenkijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje ir kitose Vakarų Europos šalyse kelio ženklinimo dizainas pastebimai skiriasi nuo lietuviško. Jeigu jau esame Vakarų pasaulio dalis, kodėl vis dar išlaikome net ir simbolines sąsajas su SSRS?“ – klausė parlamentaras K. Masiulis.

Seimo narys siūlo patvirtinti naują kelio ženklų dizainą ir po truputį pakeisti jau esamą ženklinimą naujo standarto ženklais.

„Kaip pagrindą galime atsispirti nuo lenkiškų, vokiškų, prancūziškų ar kitos Vakarų Europos šalies kelio ženklų. Nėra jokio įstatymo, jokio įsipareigojimo vis dar išlaikyti sovietinį ženklinimą. Esame laisva šalis, laisvai galime apsispręsti, kaip atrodys mūsų kelio ženklai“, – sakė K. Masiulis.

Pasak parlamentaro, papildomų lėšų idėjai įgyvendinti nereikėtų, nes ženklai būtų keičiami rekonstruojant kelią, nusidėvėjus ar pasikeitus eismo organizavimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (128)

admin

Tai gal išmesti tą seimo narį ir problemos nebus.. Esam pripratę prie kelio ženklų, tokių kokie jie yra, o vakarų europoje ar net Latvijoje ženklai tikrai labai šlykščiai atrodo..

Pranas

Debilas tgul pailsi nes persidirbo

Anonimas

Tegu pats nusišauna geriau. Pats yra gimės tarybiniais laikais tarybu sajungoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS