Konservatorius J. Razma paskirtas pirmuoju Seimo pirmininkės pavaduotoju | Diena.lt

KONSERVATORIUS J. RAZMA PASKIRTAS PIRMUOJU SEIMO PIRMININKĖS PAVADUOTOJU

Konservatorius Jurgis Razma paskirtas pirmuoju Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen pavaduotoju.

Už jo kandidatūrą į šias pareigas balsavo 93 Seimo nariai, prieš buvo penki ir susilaikė 19 parlamentarų.

Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas skiriamas Seimo pirmininko teikimu. Jis paprastai būna atsakingas už Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkės sudarymą.

Per pirmąjį naujojo Seimo posėdį parlamento pirmininkės pavaduotojais išrinkti konservatorius J. Razma ir „darbietis“ Andrius Mazuronis.

Už J. Razmos kandidatūrą per slaptą balsavimą buvo 93 parlamentarai, prieš – 31, keturi susilaikė. Vienas biuletenis rastas negaliojantis.

Už A. Mazuronį balsavo 84 Seimo nariai, prieš buvo 38, susilaikė šeši. Vienas biuletenis aptiktas negaliojantis.

Seimas taip pat iš šių trijų parlamento vadovų sudarė Seimo valdybą, nors opozicijos atstovai priekaištavo, kad dar nepaskirta visa vadovybė.

A. Mazuronio kandidatūrą Seimo vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen teikė kaip opozicijos atstovo, tačiau kitos opozicinės „valstiečių“ ir socialdemokratų frakcijos jos nepalaikė. Jie stebėjosi, kad į parlamento vadovybę teikiamas mažiausios opozicinės frakcijos atstovas, nors jai išvis nepriklausytų vicepirmininko pareigos.

Pagal Seimo statutą, parlamento vadovas gali turėti ne daugiau kaip septynis pavaduotojus. Tačiau koalicijos partneriai yra sutarę, kad jų bus šeši.

Dar keturis parlamento pirmininko pavaduotojus tikimasi paskirti kitą savaitę. Pagal pirminį susitarimą, dar du Seimo vicepirmininkus turėtų turėti konservatoriai, vieną – Laisvės partija ir vieną – kuri nors opozicinė frakcija.

Kandidatus į vicepirmininkus, pasitaręs su frakcijomis, Seimo pirmininkas siūlo taip, kad jo pavaduotojais būtų ne mažiau kaip du Seimo opozicijos atstovai. Seimo pirmininko pavaduotojai renkami slaptu balsavimu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Renkamos valdžiukų kolekcijos

Gairės su sąlygom : turi būti besalygiškai paklusnus tvarto/dėžučių fanatas ir biški deb'las. Atidžiai ir stropiai vykdantis zadanijas ir komandas.

Įdomu

kiek kartų lėks matuot Skvernelio keliuko? O gal netgi į kalėjimą pasodins? Kartu su Tamaševskiu ar Narkevičium:D)Nenustebčiau. Niekas kitas taip begėdiškai nesielgia kaip va toki tvarto gyviai - Kubilo ir Grybo padarytų su SDT milijoninių nuostolių Valstybei nemato o va 300 metrų kaimo keliuko išasfaltavimas jiems yra amžiaus nusikaltimas

Anonimui Pydarui

visa gyvenimą seime, zobiam tinka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS