Konservatorius sukritikavo nuomonę dėl referendumų: valstybingumo saugikliai Prezidentūroje išjungti | Diena.lt

KONSERVATORIUS SUKRITIKAVO NUOMONĘ DĖL REFERENDUMŲ: VALSTYBINGUMO SAUGIKLIAI PREZIDENTŪROJE IŠJUNGTI

  • 9

Prezidento vyriausiajai patarėjai Jūratei Šovienei antradienį pareiškus, kad referendumui surengti reikalingų parašų skaičius galėtų būti sumažintas, iš valdančiųjų konservatorių netruko pasigirsti kritika. Tėvynės sąjungai – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijai priklausantis buvęs prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas Mindaugas Lingė stebisi, pasak jo, Gitano Nausėdos vadovaujamoje Prezidentūroje išjungtais valstybingumo saugikliais.

„Rusijos ambasada turbūt jau džiugiai raportavo tarnyboms Kremliuje apie prezidentinę paramą, kad Lietuva taptų valdoma referendumais. Tik naivus gali nesuprasti, kokios sumaišties kėlimo rizikos atsivertų valstybėje, kai susilpninami saugikliai nuo atsitiktinių iniciatyvų“, – feisbuke rašo M. Lingė.

„Viena didžiausia Kremliaus pergalių – sužlugdyta Visagino atominės elektrinės statyba prieš rinkimus pasinaudojus ir įsūdžius referendumą. Rezultatas – Astrave. Tai tik vienas pavyzdys, kai demokratinis instrumentas panaudotas antivalstybiniams tikslams. Tokių iniciatyvų padaugės, jei realizuosis prezidento patarėjos lūpomis pareikšta parama, kad referendumus kepti užtektų nebe 300 000 piliečių iniciatyvos, o tik 100 000, kaip siūlo (Zigmas) Vaišvila, (Nendrė) Černiauskienė ir Co. Panašias iniciatyvas anksčiau bandė siūlyti (Algirdo) Paleckio „frontininkai“ ar (Neringos) Venckienės „kelininkai“, – teigė jis.

Rusijos ambasada turbūt jau džiugiai raportavo tarnyboms Kremliuje apie prezidentinę paramą, kad Lietuva taptų valdoma referendumais.

„Iki šiol užtekdavo valstybinės brandos suprasti, kokia gali būti šio „demokratiško“ siūlymo žala. Tačiau valstybingumo saugikliai Prezidentūroje išjungti jau seniai. Būti perrinktu noras toks didelis, kad galima aukoti nacionalinio saugumo interesus“, – apibendrino konservatorius.

ELTA primena, kad J. Šovienė, antradienį kalbėdama „Žinių radijui“, pažymėjo, kad vertėtų atsižvelgti į kai kurių iniciatyvinių grupių reikalavimus mažinti referendumui skelbti reikalingų parašų skaičių nuo 300 iki 100 tūkst. Pasak jos, nuleidus kartelę referendumui, atsirastų daugiau galimybių pasisakyti gyventojams.

„Būtų suteikta didesnių galimybių pasisakyti tautai, piliečiams dėl tam tikrų svarbių valstybei klausimų sprendimo. Būtų geresnės galimybės“, – „Žinių radijui“ sakė J. Šovienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

by....s y raukus ir Daivai ir Feliksuj

pirmiausiai galingiausia europoje ir patikimiausia Visagino AE uzdare sunaikino ES ir austrevyciu uzsakymu , po to praejus kuriam laikuj --pradejo ciulbet po FOkusimos sprogimo apie japoniskos atomines uz 7 milijardus statyba ... kada iki sios dienos per 30 metu daar niekaip nesugebejo uzdaryt Lietuviskos AE , o istaske jau 9 milijardus euru .... reikejo su Baltarusija, estija ir latvija susiderint ir rekonstruot Visagino AE , pasitelkus rusu atomininkus ---siandien nebutu Astravos AE , o dabar manau bus dar ir Kaliningrado AE , o lietuva per tarpininkus uzpirkines brangiausiai elektra is ju , ,nes su savo vejo malunu pagelba issika maxcsimum 28- 30 % reikalingos lietuvai energijos ir tai tik tada kada vejas buna......

Feliksas

Daiva teisi. Visi, kam rūpi Lietuva puikiai supranta, kad referendumo kortelės mažinimo siekiantys nori valstybėje nuolatinės sumaišties, susipriešinimo, o svarbiausia-referendumų dėl išstojimo iš ES ir NATO. Tai- dirbantys mūsų valstybės priešų naudai.

o tuo tarpu

Komunokonservatos tvarte iličiaus liampačkos veikia visu įkarščiu ir tuoj jau sprogs gal
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS