Konstitucinio teismo pirmininkui D. Žalimui – Moldovos valstybinis apdovanojimas | Diena.lt

KONSTITUCINIO TEISMO PIRMININKUI D. ŽALIMUI – MOLDOVOS VALSTYBINIS APDOVANOJIMAS

  • 2

Konstitucinio Teismo (KT) pirmininkui Dainiui Žalimui įteiktas Moldovos valstybinis apdovanojimas.

Kaip pranešė KT, Moldovos prezidentas Nicolae Timofti (Nikolaje Timoftis) Moldovos Garbės ordiną D.Žalimui skyrė už svarbų indėlį plėtojant ir stiprinant tarpinstitucinį bendradarbiavimą konstitucinio teisingumo srityje.

Valstybinį apdovanojimą D. Žalimui įteikė Moldovos Respublikos ambasadorius Lietuvoje Valeriu Frija.

„Mes esame neabejingi likimui tų valstybių, su kuriomis mus siejo bendra praeitis, o dabar jungia bendri iššūkiai. Mes esame įpareigoti dirbti kartu vardan saugios mūsų regiono, o kartu ir Europos ateities”, - sakė KT pirmininkas.

Tarptautinės teisės ekspertas profesorius D.Žalimas KT vadovauja nuo 2014-ųjų liepos.

D. Žalimas yra dalyvavęs ES bei kituose tarptautiniuose mokslinių tyrimų projektuose, susijusiuose su žmogaus teisėmis, demokratizacija bei totalitarizmo nusikaltimų aukų atminties įteisinimu, teikęs ekspertines nuomones, dirbęs Nuolatinio arbitražo teismo Hagoje nariu nuo Lietuvos. Jis daug prisidėjo tiriant Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 1990 metų kovo 11 dienos tarptautinius ir konstitucinius teisinius pagrindus bei įnešė svarų indėlį Lietuvos integracijos į NATO srityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

DJ

Moldaviją į NATO !.

va va .... TATA medaly nusipirko pas prancuzus ...

KT-samanas -orakulas pas moldovus, manau dabar abudu vaziuos y Papua naujaja gvineja --ten vietinis aborigenu vadas ,,,apsiktas kulnas,, zadejo po ordena kiekvienam padovanoti ir dar kriaukliu su akmenukais po maisa yteikti...tam JU KONSTITUCIJA NEPRIESTARAUJA , BEJE KAIP IR LIETUVOS A LIA ,,,,KONSTITUCIJA,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS