COVID-19 susirgo eksparlamentaras G. Vaičekauskas, Seimo liberalai atliko testus | Diena.lt

COVID-19 SUSIRGO EKSPARLAMENTARAS G. VAIČEKAUSKAS, SEIMO LIBERALAI ATLIKO TESTUS

Koronavirusu užsikrėtė buvęs Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Gintaras Vaičekauskas, parlamento liberalai trečiadienį atliko testus dėl COVID-19, kad galėtų dalyvauti ketvirtadienio posėdžiuose.

Apie tai politikas trečiadienį pranešė feisbuke. 

G. Vaičekauskas įtaria, kad užsikrėtė nuo kolegės Rimantės Šalaševičiūtės. Ji vakar tikino esanti sveika.

G. Vaičekauskas sakė negalintis tvirtinti, kad užsikrėtė Seime, tačiau aplinkybių sutapimo esama.

„Man tai ta mūsų trijų istorija neaiški. Aną trečiadienį buvau paskutiniame posėdyje Seime. Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisijos posėdyje. Ketvirtadienį, apie pietus, Seimo kanceliarija elektroniniu paštu išplatina pranešimą, kad kovidas nustatytas Seimo nariui. Pavardė neskelbiama. Tuo metu ėjau į parduotuvę IKI, Jasinskio g. Jeigu Kanceliarija iš karto būtų paskelbusi pavardę, tikrai nebūčiau ėjęs. Bet ten kažkokių jautrių „valstiečių“ pageidavimu, tai nebuvo padaryta. Po 20-ies minučių užsuku į Seimą, idant atiduočiau valdišką kompiuterį. Ir čia jau portalai šaudo pranešimą, kad kovidas nustatytas Seimo narei R. Šalaševičiūtei, – rašė politikas. – Maunu į Seimo bendrabutį ir užsidarau kambaryje. Žmonai paaiškinu, kaip gyvensime toliau. Juolab, tai jau antra saviizoliacija per trumpą laiką. Aną kartą, po kontakto su gerbiamu deputatu V. Simulik, išvažiavau į Klaipėdą vienas ir nekišau niekur nosies. Simptomų tada jokių, prasprūdau, dabar gi, naktį iš šeštadienio į sekmadienį pakyla temperatūra. Ji pusantros paros šokinėja nuo 36.6 iki 38.6. Pradeda sukti dilbius. Iš pradžių kairės rankos, po to dešinės. Prasideda kosulys.“

Sekmadienį, anot buvusio Seimo nario, jis užsiregistravo numeriu 1808: „Vakar 6.51 val. medikė (šlovė ir garbė, dirbantiems šį darbą) pagaliuku pamakaluoja gerklėje, šampalu nosyje ir šiandien 11.40 val. gaunu atsakymą, kad SARS-Cov-2 RNR - rasta. “

Politikas atkreipia dėmesį, kad per tą laiką, vakar, paaiškėjo, kad susirgo ir kolega Jonas Varkalys, o R. Šalaševičiūtės testas – klaida. „Ji sveika. Tikrinosi privačiai. Tris kartus. Paskutinį kartą sekmadienį. Sekmadienį? Kur čia taip galima pasitikrinti! Tiek to. Svarbu, sveika. Nes juk paaiškėja, kad ji buvo dar viename posėdyje, Socialinių reikalų komiteto posėdyje, kuriame dalyvavo ir J. Varkalys. Kaip čia taip nešvankiai gaunas. Trise trečiadienį kontaktavome. Du serga, o trečios testas – klaida. Vadinasi, viruso reikia ieškoti kažkur giliau. Beje, tie kurie vaikšto po Seimą ir domisi, kas ką valgo, kas mėgsta saldžiai, o kas ne, tai turėjo ketvirtadienį saviizoliuotis, nes irgi buvo tame KŽPK komisijos posėdyje, bet ne, jie gi iki penktadienio dar buvo“, – rašė politikas.

Blogiausia, anot jo, kad šią naktį iš kito kambario atskriejo žmonos šūksnis – jai šiek tiek pakilo temperatūra ir labai skaudėjo galvą. „Žodžiu, yra reikalų. Šiandien bandžiau užuosti skumbrę, ištrauktą iš šaldytuvo. Nepavyko. Net, kai gabaliuką beveik susikišau į nosį – nepavyko, – rašo G. Vaičekauskas. – Taip ir gyvenam. Atskiruose kambariuose, vaikštome po bendrabučio „apartamentus“ su kaukėmis, dezinfekuojame rankas. Maisto liko iki rytojaus vakaro. Man neramu, o jeigu aš daugiau niekada nepajusiu šalto rūkymo skumbrės skonio ir kvapo. Kaip bus tada!“

 

 

Seimo liberalai atliko testus

„Pasigauti galima daug kur, o mes šiandien visi frakcijos nariai atlikome testą. Rytoj planuojame dalyvauti Seimo posėdžiuose. Tikiuosi, kad rytoj gausime atsakymus. Gal tuo ir baigsis istorija“, – BNS sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

E. Gentvilas BNS sakė peržiūrėjęs Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijas dėl saviizoliacijos ir įsitikinęs, kad jam izoliuotis nereikia. Mat su G. Vaičekausku jis nesimatė maždaug savaitę.

„Yra praėję daugiau negu trys paros nuo mano kontakto iki jo simptomų pajautimo. Nepapuolu į tą ratą, kuriam reikia izoliuotis“, – teigė liberalų seniūnas.

Antradienį pranešta, kad COVID-19 susirgo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Jonas Varkalys.

Seimo Spaudos biuro vedėja Justė Radzevičiūtė-Laugalienė BNS sakė, kad paaiškėjus naujam susirgimui COVID-19, nustatomas to asmens judėjimas parlamento rūmuose ir dezinfekuojamas ne tik jo kabinetas, bet ir bendrosios patalpos.

Be to, pradėjus dirbti naujam Seimui ir parlamentarams kraustantis iš vieno kabineto į kitą, patalpos taip pat dezinfekuojamos.

Anot Spaudos biuro vedėjos, Seimo viešbutyje bendras patalpas minimaliai dezinfekuoja valytoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

A.

Zioma sveik!

Re

Per 4m.nei matyt nei girdeti nebuvo. Iskirmyjo tada kai rinkimai artejo, kad tipo ale balsuokit vel uz mane. Kad toliau 4metus galeciau tyliai kirmyti.

Įdomu

Kartu sėdėjot Vaičekauskai seime su "ruporu" Gentvilu ir vaidina nesusirgo ,todėl nesusirgo , kad postą neūžimtų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS