Krašto apsaugos ministras A. Anušauskas: Ukraina kariauja dėl viso regiono saugumo | Diena.lt

KRAŠTO APSAUGOS MINISTRAS A. ANUŠAUSKAS: UKRAINA KARIAUJA DĖL VISO REGIONO SAUGUMO

  • 0

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas dalyvaudamas NATO Ukrainos paramos koordinavimo grupės susitikime pabrėžė, kad parama Ukrainai tebėra kritiškai svarbi ir turime visomis priemonėmis padėti Ukrainai nugalėti Rusijos agresiją

„Ukraina kariauja dėl viso regiono saugumo, todėl bendromis pastangomis su sąjungininkais turime siekti kuo greičiau užbaigti karą Ukrainoje. Tvirta ir ilgalaikė parama, ginklų tiekimas yra raktas, jei norime, kad Ukraina laimėtų", - akcentavo A. Anušauskas.

Ministras taip pat atkreipė dėmesį į NATO vaidmenį išminuojant Ukrainos teritoriją bei organizuojant karių mokymus. „Akivaizdu, kad šis karas pareikalaus mūsų ilgalaikės paramos, todėl mes visi turėtume turėti „įsipareigojimą Ukrainai", - sakė krašto apsaugos ministras.

Krašto apsaugos ministerija kartu su Lietuvos kariuomene Ukrainos pajėgoms jau perdavė dalį gegužės pabaigoje suformuotos siuntos - 10 karinių sunkvežimių ir 10 išminavimo darbams naudojamų visureigių.

Iki šiol Ukrainai suteikta Lietuvos karinė parama apima oro gynybos sistemas „Stinger", prieštankinius ginklus, šarvines liemenes bei šalmus, 120 mm minosvaidžius, šaulių ginklus, amuniciją, termovizorius, dronus, antidronus, stebėjimo radarus.

Iš viso Lietuvos iki šiol suteikta karinė parama Ukrainai siekia apie 115 mln. eurų.

Taip pat Lietuvoje mokomi Ukrainos kariai kaip naudotis vakarietiška ginkluote. Balandžio pabaigoje Lietuvoje baigėsi pirmieji mokymai, kuriuose parengta 20 prieštankinių sistemų instruktorių. O birželio 10 d. baigėsi pagal Tarptautinę gynybos švietimo stiprinimo programą surengtas specializuotas kursas Ukrainos kariams Lietuvos kariuomenės mokykloje. Mėnesį trukusio kurso metu kariai papildomai buvo supažindinti ir su Lietuvos kariuomenės pėstininkų ginkluote.

NATO Ukrainos paramos koordinavimo grupės susitikimą iniciavo Jungtinės Amerikos Valstijos. Jame taip pat dalyvavo atstovai iš Australijos bei Japonijos.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Ukraina, NATO, Arvydas Anušauskas, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS