Krikščionių sąjunga rems I. Vėgėlę, jungsis su Šeimų sąjūdžiu | Diena.lt

KRIKŠČIONIŲ SĄJUNGA REMS I. VĖGĖLĘ, JUNGSIS SU ŠEIMŲ SĄJŪDŽIU

  • 13

Neparlamentinė Krikščionių sąjunga sekmadienį pranešė, jog gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose rems advokato Igno Vėgėlės kandidatūrą, taip pat jungsis su Lietuvos šeimų sąjūdžiu.

Tai nuspręsta šeštadienį Vilniuje vykusiame Krikščionių sąjungos suvažiavime.

„Suvažiavime patvirtintas partijos valdybos nutarimas Lietuvos Respublikos prezidento rinkimuose remti profesorių Igną Vėgėlę“, – teigiama partijos pranešime.

„Suvažiavime nutarta kartu su Lietuvos šeimų sąjūdžiu kurti naują politinę jėgą, į kurią kviečiami jungtis visi neabejingi šalies ateičiai žmonės ir organizacijos“, – teigė Krikščionių sąjunga.

Skelbiama, kad partijos pirmininko pavaduotoju patvirtintas Algimantas Rusteika, valdybą papildė Lietuvos šeimų sąjūdžio atstovai – Edita Aleksandravičė, Artūras Orlauskas, Vitolda Račkova, Tomas Senūta, Egidijus Visockas.

Krikščionių sąjungos suvažiavimo metu taip pat papildyti partijos įstatai, patvirtinta bendroji partijos programa, kurioje teigiama, kad pagrindiniai partijos akcentai „krikščioniškųjų tradicinių vertybių, lietuvių kalbos ir tautiškumo, prigimtinės šeimos apsauga, demokratijos sugrąžinimas į politinį gyvenimą, kova su valstybingumo pamatams pavojinga Europos Sąjungos federalizacija“.

Partijos rinkiminę programą ir struktūra ketinama patvirtinti kitame suvažiavime, jo data neskelbiama.

Krikščionių sąjunga įkurta 2020 metais, jai vadovauja buvęs socialdemokratas ir konservatorius Rimantas Jonas Dagys.

Tuo metu Lietuvos šeimų sąjūdis yra asociacija, nepartinis visuomeninis judėjimas, kilęs iš Didžiojo šeimos gynimo maršo, surengto 2021-ųjų gegužę Vilniuje. Į jį automobilių kolonos vyko iš įvairių šalies miestų.

Judėjimas skelbia telkiantis Lietuvos piliečius Konstitucijai ir tradicinėms vertybėms apginti ir užtikrinti konstitucines prigimtinės šeimos teises.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Onė

Na dar vienas paksas dar mažai turtų prisikrovęs

Senelis ant tanko

Puola vagys, kgbistai liberastkonservai I. Vėgėlę, reiškia pasirinkimas geras. Rinksim I. Vėgėlę.

Jei jau

isgama Dagys "rems Vegele" - tai bekite nuo tokiu "kandidatu" net i Rusija! Net ten tokiu isgamu nera!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS