Krizės tyrėjai Seime apklaus G. Kirkilą ir M. Starkevičiūtę | Diena.lt

KRIZĖS TYRĖJAI SEIME APKLAUS G. KIRKILĄ IR M. STARKEVIČIŪTĘ

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas, analizuojantis paskutinės ekonominės krizės priežastis, kitą savaitę apklaus septintą kadenciją Seime dirbantį buvusį premjerą Gediminą Kirkilą ir buvusią europarlamentarę, finansų ekspertę Margaritą Starkevičiūtę.

G. Kirkilas 2006–2008 metais vadovavo Vyriausybei.

„Jis buvo premjeras tuo metu, kai buvo informacija apie galimą krizę, priimti tam tikri sprendimai, tame tarpe ir Vyriausybės, dėl išlaidų didinimo. Klausime, kaip jis tą informaciją vertino, nes ji ėjo per finansų ministrą, ir apskritai, ar ją gavo. Kaip jis matė tą situaciją, kaip vertino“, – BNS teigė „valstiečių“ deleguotas komiteto vadovas Stasys Jakeliūnas. 

M. Starkevičiūtė 2004-2009 metais buvo Lietuvos atstovė Europos Parlamente, jos bus prašoma pakomentuoti Lietuvos veiksmus ir sprendimus dėl krizės. 

„Ji paliudys iš europarlamentarės pozicijų. Europarlamente buvo tam tikros iniciatyvos rezoliucijos dėl pagalbos naujoms ES šalims. Dėl pagalbos sutrikimams, atsitikusiems dėl bankų veiksmų. Kelios Europos Sąjungos valstybės skolinosi. Kokiomis aplinkybėmis paskolos buvo teiktos, kokie svarstymai apie krizę buvo Europarlamente?“, – tvirtino S. Jakeliūnas. 

Nuo 2015 metų M. Starkevičiūtė yra Europos Sąjungos institucijų skaitmeninės ekonomikos ir finansinių paslaugų patariamųjų tarybų narė.

Komitetas jau apklausė Finansų ministerijos Finansų politikos departamento vyresnįjį patarėją Ričardą Kasperavičių. S. Jakeliūnas yra sakęs, kad taip pat ketinama kviesti „Swedbank“ ekonomistą Nerijų Mačiulį ir pretendentą į prezidentus Gitaną Nausėdą, Valstybės kontrolieriaus pavaduotoją Audrių Misevičių, buvusį premjerą Andrių Kubilių, buvusius finansų ministrus Rimantą Šadžių ir Ingridą Šimonytę.

Biudžeto ir finansų komitetą Seimas pavasarį įpareigojo ištirti, kaip ankstesnės vyriausybės tvarkė šalies finansus nuo 2005 metų. Komitetas analizuos dešiniųjų ir kairiųjų politinių jėgų, buvusių valdžioje nuo 2005 metų, veiklą valdant šalies finansus. Tyrimą planuojama baigti iki 2019 metų balandžio 15 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

prie kirkilo

dauguma turejo konservai

gana

ko noret paklausti is to kas seime vaiksto girtas ir paskui pabega veliau kiaules akimis aiskina kad negere

Kęstas

Išvogė šie žmonės Lietuvą. "Nepaisant pasaulinių laimėjimų, Lietuvoje išgyvenamumas sergant onkologiniais susirgimais išlieka vienas žemiausių Europoje, nes, kalbant apie inovatyvių vaistų prieinamumą, Lietuvos politikai pacientams kompensuoja tik 50 procentų to, ką jau galėtų kompensuoti." Kur nueina pinigai? Kyšiais į politikų dėžutes nuo alkoholio. Norite ilgiau ir sveikiau pagyventi? Dabar žinote, kaip tai galite padaryti. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS