A. Kubilius: turime būti realistai – šitas Ukrainos spaudimas greitai nesibaigs | Diena.lt

A. KUBILIUS: TURIME BŪTI REALISTAI – ŠITAS UKRAINOS SPAUDIMAS GREITAI NESIBAIGS

  • 45

Europos Parlamentas antradienį patvirtino finansinės paramos paketą Ukrainai – pritarė siūlymui skirti skubią 1,2 mlrd. eurų paramą, siekiant sustiprinti šalies atsparumą didelės krizės atveju. Europarlamentaras Andrius Kubilius LNK Info dienai paaiškino, kaip vertinti Rusijos agresiją prieš Ukrainą, kaip į tai reaguoti ir ką galima padaryti.

A. Kubilius pirmiausia papasakojo, koks sprendimas buvo priimtas Europos Parlamente vasario 15 d.

„Parlamentas patvirtino finansinės paramos paketą Ukrainai – 1 mlrd. 200 mln. eurų paramą. Toks yra vienas iš reikšmingų Europos Sąjungos žingsnių. Suprantant, kad pavojai ir Rusijos spaudimas Ukrainai gali tęstis ilgai, galvojama, kaip prisidėti prie to, kad Ukraina būtų pajėgi ir stipri, kad Kremliui nebekiltų noras jos gąsdinti“, – aiškino A. Kubilius.

Visas reportažas – LNK

Esą Rusijai atsaką Europos Sąjunga davė jau seniau – gruodžio mėnesį.

„Kai tik prasidėjo Rusijos spaudimas ir kariuomenės telkimas, Europos Parlamentas jau tada priėmė išsamią rezoliuciją, kurioje patvirtino tai, ką kitos Europos Sąjungos institucijos jau buvo pradėjusios tartis, – kokios sankcijos turėtų būti pritaikytos Rusijai, jeigu Kremlius sugalvotų įgyvendinti tą karinę invaziją. Kalbama apie pačias griežčiausias sankcijas – ir SWIFT, ir naftos, bei dujų nepirkimą, ir  „Nord Stream 2“ uždarymą visiškai“, – sakė A. Kubilius.

Esą už atsaką Rusijai atsakingas ir Europos Parlamentas, ir Europos Vadovų Taryba.

Mes V. Putino žodžiais negalime tikėti, mes galime patikėti tik realiais darbais.

„Yra tam tikra bendrystė. Europos Vadovų Taryba visada įsiklauso ir į Europos Parlamento nuomonę. Dėl sankcijų paketo, koks būtų pritaikytas Rusijai, jeigu prasidėtų karinė invazija, jau yra sutarta, tas paketas jau yra patvirtintas. Vienintelis dalykas, ką galima pridurti, kad tuo atveju, jei V. Putinas patvirtintų vadinamąją Donecko ir Luhansko nepriklausomybę, sankcijos turėtų būti pritaikytos už šių teritorijų aneksiją, nelaukiant net papildomų karinių dalinių įvedimo“, – teigė europarlamentaras.

Jis pabrėžė, kad Rusijos agresyvi politika nesibaigs greitai.

„Galėčiau pakartoti Ukrainos ministro D. Kulebos pasakytus žodžius. Jis pasakė labai aiškiai: mes V. Putino žodžiais negalime tikėti, mes galime patikėti tik realiais darbais. Turime būti realistai, kad šitas Ukrainos spaudimas, kokį matome dabar, organizuotas V. Putino rankomis, greitai nesibaigs. Tam turime būti pasiruošę, tam turi būti pasiruošusi Ukraina, Europos Sąjunga, kad padėtų Ukrainai atlaikyti štai tokį spaudimą“, – tvirtino A. Kubilius.

Rašyti komentarą
Komentarai (45)

vilniečiui

Kubilui net seilės trykšta ,kaip prie tų Ukrainos milijardų nori pasišildyti .Gal otkato paprašys?Pavilionis jau lėkė irgi pirmu traukiniu ,kai paklausai pavilionio kalbų kaip jis su chebrom JAV senatorių kalbasi ,kaip jiems nurodinėja ką daryti ir tie jo klauso ,ir Gruzijoje jis krūtine dengė gruzinų laisvę (kol ji iš ten išmetė)--tai jau net nejuokinga ,kad tokie žmogos sėdi seime ..Tai grėsmė valstybės saugumui ..Kada bus tikrinama jų visų psichikos būklė ?

VILNIETIS

O TU KUBILIAU NEBUVAI UKRAINOI JUK POVILIONIS KELIOM VALANDOM NUSKRIDO IR UZDENGE UKRAINOS RADA SAVO KRUTINE NET KIEK SUPRATAU UKRAINA POVILIONUI SAKE PAPLOJO ACIU SAKE NET UZTAI HA HA

Faktas

Ukrainai ruošiama kažkas rimto – okupuotame Donecke dešimt kartų padidintas “vagner” banditų skaičius. Tuos galvažudžius laikyti be darbo, Putino gaujai – grynas nuostolis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS