Kultūros ministras Lenkijoje su kaimynų kolega aptars paveldo klausimus | Diena.lt

KULTŪROS MINISTRAS LENKIJOJE SU KAIMYNŲ KOLEGA APTARS PAVELDO KLAUSIMUS

Kultūros ministras Simonas Kairys antradienį lankosi Lenkijoje, kur susitiks su Lenkijos pirmuoju vicepremjeru, kultūros, nacionalinio paveldo ir sporto ministru Piotru Glinskiu.

Antradienį ir trečiadienį truksiančio darbo vizito metu S. Kairys lankysis Vygriuose, Seinuose ir Krasnagrūdoje, pranešė Kultūros ministerija.

Vygriuose S. Kairys susitiks su Lenkijos kolega P. Glinskiu antradienį aptars kultūrinio bendradarbiavimo projektus, abiem valstybėms reikšmingo kultūros paveldo, atminties aktualizavimo klausimus.

Seinuose S. Kairys lankysis Menų, kultūrų, tautų centre „Paribiai“, Baltojoje sinagogoje, „Paribių“ namuose, ješivoje. Kultūros ministras taip pat apžiūrės Seinų baziliką, Dominikonų vienuolyną.

Trečiadienį, minint Česlovo Milošo 110-ąsias gimimo metines, Menų, kultūrų, tautų centro „Paribiai“ 30-ąsias ir Tarptautinio dialogo centro 10-ąsias metines, kultūros ministras dalyvaus Krasnagrūdoje vyksiančioje diskusijoje.

Diskusijoje „Kultūra kaip jungiamasis Europos audinys. Lietuvos ir Lenkijos kultūrinio bendradarbiavimo vaidmuo“ taip pat pasisakys P. Glinskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS