Kultūros ministras paragino ES kolegas užkirsti kelią Kremliaus propagandai | Diena.lt

KULTŪROS MINISTRAS PARAGINO ES KOLEGAS UŽKIRSTI KELIĄ KREMLIAUS PROPAGANDAI

Kultūros ministras Simonas Kairys per neformalią Europos Sąjungos (ES) ministrų tarybą Anžė mieste Prancūzijoje ragino imtis visų priemonių užkirsti kelią Kremliaus propagandai, tęsiantis Rusijos invazijai į Ukrainą.

„Šiandien ne tik Ukraina, bet ir mes, visa ES, patiriame puolimą, kurį mums primeta nusikalstamas V. Putino režimas. ES yra užtvindyta Rusijos karinės propagandos ir dezinformacijos, kurioje tiesa tampa melu, o melas – tiesa. Tai nuodija mūsų piliečių protus, silpnina mūsų atsparumą, solidarumą ir empatiją ukrainiečiams – šiandien kenčiantiems mūsų kaimynams“, – sakė S. Kairys.

Taip pat ministras su kitais ES šalių kolegomis, atsakingais už kultūrą, audiovizualinę sritį ir žiniasklaidą, pasirašė bendrą deklaraciją dėl padėties Ukrainoje.

ES yra užtvindyta Rusijos karinės propagandos ir dezinformacijos, kurioje tiesa tampa melu, o melas – tiesa.

Pakviestas tarybai pirmininkaujančios Prancūzijos nuotoliniu būdu taip pat dalyvavo ir Ukrainos kultūros ministras Oleksandras Tkačenko, antradienį pranešė Kultūros mininsterija.

Lietuvos kultūros ministras pasveikino sprendimą ES lygmeniu sustabdyti Rusijos valstybinių žiniasklaidos priemonių RT ir „Sputnik“ veiklą, tačiau pažymėjo, kad Rusijos ir Baltarusijos valstybinė propaganda ir dezinformacija neapsiriboja tik šiais televizijos kanalais.

„Raginu sustabdyti kitų Rusijos ir Baltarusijos režimų remiamų televizijos kanalų retransliavimą ir visapusiškai apsaugoti Europos informacinę erdvę nuo karo propagandos, dezinformacijos ir neapykantos Ukrainos žmonėms kurstymo. Vietoj to turėtume transliuoti daugiau Ukrainos televizijos kanalų“, – sakė ministras.

ES ministrų pasirašytoje deklaracijoje griežtai smerkiama Rusijos vykdoma „neišprovokuota ir nepagrįsta karinė agresija prieš Ukrainą“, pabrėžiama, kad demokratinės vertybės, įskaitant kūrybos, kultūrų įvairovės, saviraiškos ir žiniasklaidos laisvę, taip pat laisvą menininkų ir kultūros specialistų judėjimą, yra bendros Europos Sąjungos ir Ukrainos vertybės.

ES šalių kultūros ministrai deklaracijoje išreiškė solidarumą su Ukrainos valdžios institucijomis ir žmonėmis, visų pirma su menininkais, žurnalistais, kultūros ir žiniasklaidos darbuotojais, ir pareiškė esantys pasirengę jiems visapusiškai padėti.

Gairės: Simonas Kairys, Kultūros ministras, Rusijos propaganda, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS