Kultūros ministras su ES kolegomis aptars darnų kultūros paveldo valdymą | Diena.lt

KULTŪROS MINISTRAS SU ES KOLEGOMIS APTARS DARNŲ KULTŪROS PAVELDO VALDYMĄ

Kultūros ministras Simonas Kairys pirmadienį su Europos Sąjungos (ES) šalių kolegomis aptars darnų kultūros paveldo valdymą.

Kaip pranešė Kultūros ministerija, šie ir kiti klausimai bus aptarti rugsėjo 25–26 dienomis vyksiančiame neformaliame ES kultūros ministrų tarybos susitikime Ispanijoje.

Numatytos dvi diskusijos: pirmoji iš jų ­­– apie kultūrą kaip esminę ir visuotinę vertybę, antroji ­– apie darnų kultūros paveldo valdymą.

Pirmoji diskusijos tema paremta konferencijos MONDIACULT 2022 rezultatais ir siekiu pripažinti kultūrą visuotine viešąja vertybe Jungtinių Tautų 2030 darbotvarkės kontekste, įtraukti ją kaip atskirą JT darnaus vystymosi tikslą.

Antroji ministrų diskusija skirta kultūros paveldo išsaugojimo ir perdavimo ateities kartoms klausimams, darniam kultūros paveldo valdymui, kultūrinio kraštovaizdžio politikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dievulėliau

taigi griūva pilnu tempu tas tavo paveldas, ministre! Žydų paveldus Lietuvoj / net nebuvusius /atstatinėjat, kultūrą gaivinat o mūsų pačių tautinis Paveldas eina velniop..Ar girdėjai ministre tokį žodį ,,Tautodailė"? O ,,Tautosaka"? O ,,Architektūrinis Lietuvos paveldas"? Manau - ne.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS