Kyšininkavimu įtariamą aplinkosaugininką ragina trauktis iš partijos | Diena.lt

KYŠININKAVIMU ĮTARIAMĄ APLINKOSAUGININKĄ RAGINA TRAUKTIS IŠ PARTIJOS

Kyšininkavimu įtariamas Druskininkų aplinkosaugininkas socialdemokratas Žydrūnas Navickas iš partijos turi trauktis pats, teigia partija.

„Jei iš partijos nesitrauks pats, tai bus pašalintas. Mano žiniomis, skyrius pats sustabdė ką tik jo narystę. Praktiškai, tai yra pašalinimas – vienas žingsnis link pašalinimo“, – BNS trečiadienį sakė Socialdemokratų partijos atstovas spaudai Justinas Argustas.

„Garbės partijai toks įtariamas elgesys nedaro – nedera nei su elgesio kodeksu, nei su kitomis apibrėžtomis vertybėmis“, – pridūrė jis.

LSDP atstovo teigimu, Ž. Navickui iš partijos nepasitraukus pačiam, sprendimas dėl jo pašalinimo turėtų būti priimtas per dvi savaites.

Jei iš partijos nesitrauks pats, tai bus pašalintas. Mano žiniomis, skyrius pats sustabdė ką tik jo narystę.

Anot J. Argusto, politinių pareigų partijoje, kuriai priklauso nuo 2014-ųjų, Ž. Navickas neužima.

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai antradienį sulaikė Ž. Navicką. Įtariama, kad jis iš juridinio asmens vadovo reikalavo daugiau kaip 2,5 tūkst. eurų kyšio ir dalį jo paėmė. Kyšio reikalauta siekiant susitarti, kad aplinkosaugininkas nepraneštų apie ne vietoje išpiltas atliekas.

Žmona – teismo pirmininko pavaduotoja

Ž. Navickas interesų deklaracijoje yra nurodęs, jog jo žmona dirba teisėja. Ji vos prieš mėnesį paskirta Marijampolės apylinkės teismo pirmininko pavaduotoja.

Paklausta, kaip vertina vyrui pareikštus įtarimus, ji sakė tokius dalykus vertinanti neigiamai, bet savo asmeninio gyvenimo komentuoti nenorinti.

„Matot, čia mano asmeninis gyvenimas ir aš neprivalau atsakyti į šitą klausimą. Šiaip aš labai blogai vertinu tokius dalykus, jie yra netoleruotini, bet daugiau šiuo klausimu nenoriu nieko sakyti. Tai yra asmeninis ir privatus mano gyvenimas“, – BNS sakė Ingrida Navickienė.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, už sunkų nusikaltimą asmeniui gali būti skirta bauda iki 300 tūkst. eurų arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Teisėsaugos atstovai nedetalizavo, ar įtarimai pareikšti galėtų būti ir kyšio davėjui. Jie taip pat nenurodo, kas pranešė apie galimą korupcinį nusikaltimą.

Nors prokurorai taip pat neteikia duomenų apie įtariamojo poziciją jam pareikštų įtarimų atžvilgiu, manoma, jog ikiteisminis tyrimas ilgai netruks ir artimiausiu metu byla bus perduota teisminiam nagrinėjimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Tos 'partijos' - sovietinis reliktas, anuomet TIK būdamas partinis dar kažką reiškei.

Anonimas

Priviso kaip erkiu tu partiju o kada pasivadinsite tikrais pavadinimais VAGIU PARTIJOS :-)

Blinda

Kada juos visus issodins i kameras ir konfiskuos visa, per 30 metu privogta, turta?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS