L. Andrikienė: Baltarusijos žurnalistės teismą stebės ES valstybių diplomatai | Diena.lt

L. ANDRIKIENĖ: BALTARUSIJOS ŽURNALISTĖS TEISMĄ STEBĖS ES VALSTYBIŲ DIPLOMATAI

Seimo narė, Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos viceprezidentė Laima Andrikienė sako, kad penktadienį Teismo rūmuose Minske prasidėsiančio garsios Baltarusijos žurnalistės Katsiarynos Barysevič teismą stebės Europos Sąjungos valstybių diplomatai

L. Andrikienės teigimu, „Baltarusijoje teisiama sąžinės kalinė žurnalistė K. Barysevič – ne nusikaltėlė, o dar viena A. Lukašenkos režimo auka“. Režimo taikinyje anot jos, atsidūrė daugelis žurnalistų, nes jų skleidžiamas tiesos žodis naikina paskutines apsišaukėlio prezidento atramas, jo galios likučius.

„Mes esame matę daugelio režimų agonijas, dabar tai vyksta Baltarusijoje. Esame matę ir teismų farsus, kuriuose buvo teisiami šviesiausi žmonės, kaltais pripažįstami ir be kaltės nuteisiami kalėjimo bausme. Jei K. Barysevič nebus paleista jau teismo salėje, tai reikš tik tai, kad ją teisę teisėjai įvykdė politinį užsakymą ir tarnauja nusikalstamam A. Lukašenkos režimui“, – pabrėžė politikė.

Portalo www.tut.by žurnalistei K. Barysevič,  Baltarusijos valstybinio universiteto absolventei, daugiausiai rašiusiai apie teismus ir baudžiamąsias bylas – 36-eri, ji augina 18 metų dukrą.

Pasak L. Andrikienės, žurnalistė buvo sulaikyta praėjusių metų lapkričio 19 dieną ir visą laiką ji buvo ir tebėra kalinama Minsko KGB kalėjime. Žurnalistei gresia 3 metai kalėjimo. Tarptautinė organizacija „Amnesty International” žurnalistę K. Barysevič ir gydytoją A. Sorokiną paskelbė sąžinės kaliniais. Gydytojas A. Sorokinas – trijų mažamečių vaikų tėvas, teisiamas kartu su K. Barysevič.

L. Andrikienės, duomenimis, K. Barysevič kaltinama tuo, kad remdamasi iš gydytojo A. Sorokino gauta informacija parašė straipsnį, gindama A. Lukašenkos režimo mirtinai sumušto ir apšmeižto Ramano Bandarenkos, pernai lapkričio 11 d. dalyvavusio taikiame proteste, garbę.

GALERIJA

  • Baltarusijos žurnalistė Katsiaryna Barysevič
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Paleckio ir Daktaro teismus turėtų stebėti Baltarusijos ir Rusijos diplomatai irgi.

Čiubaka

Kai chochliandijoj uždarė 3 TV kanalus, šita net nepirstelėjo. Tai apie kokias žodžio laisves dabar kalba

Batka susitvarkys....

Baltarusija nėra ES.......ką diplomatai ten veiks...paloti važioja...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS