L. Andrikienė išrinkta Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos viceprezidente | Diena.lt

L. ANDRIKIENĖ IŠRINKTA EUROPOS TARYBOS PARLAMENTINĖS ASAMBLĖJOS VICEPREZIDENTE

Pirmadienį prasidėjusioje Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos (ETPA) plenarinėje sesijoje Lietuvos Seimo narė Laima Andrikienė išrinkta šios Parlamentinės Asamblėjos viceprezidente.

„Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos misija – ginti žmogaus teises, skatinti demokratiją ir teisės viršenybę. Šios asamblėjos ilgametėje istorijoje yra buvę įvairių laikotarpių, kartais ir labai sudėtingų. Dabartinis laikas – vienas iš tokių, kai reikia ir politinės valios, ir išminties, siekiant įveikti šiandienos iššūkius. Ši sesija – ne išimtis: darbotvarkėje – A. Navalno areštas ir susidorojimas su taikiais demonstrantais Rusijoje, parlamentinė krizė Gruzijoje, Rusijos delegacijos šioje asamblėjoje kredencialų patikra ir daug kitų ypatingos svarbos klausimų“, – sakė ET PA viceprezidentė L. Andrikienė.

Sesija vyksta hibridiniu būdu: dalis parlamentarų šią savaitę dirbs Strasbūre, kiti – nuotoliniu būdu, nevykdami į Strasbūrą. Lietuvos delegacija Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje į Strasbūrą nevyko, dirba nuotoliniu būdu.

Lietuvos  Seimo delegacijai Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje vadovauja Seimo narys Emanuelis Zingeris, jo pavaduotojas yra Seimo narys Arminas Lydeka.

Šiuo metu Europos Tarybos narėmis yra 47 valstybės, kurių parlamentų atstovai – iš viso 324 nariai – dirba Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje.

Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja – tai seniausias Europoje parlamentinis forumas, įsteigtas 1949 m. Atstovų skaičius asamblėjoje ir atitinkamai balsų skaičius yra nustatomas pagal valstybės gyventojų skaičių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

B aisu

Nu pasaulis visaj nupušo jej tokias veikėjas išrenka,seni kaulai kapais atsiduoda.

Arvys

Kgb nemirtinga

Anonimas

Siaube siaubeli, kur ta Europa eina...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS