L. Graužinienė apie draudimą kalbėtis Seimo salėje: tai – neįgyvendinama | Diena.lt

L. GRAUŽINIENĖ APIE DRAUDIMĄ KALBĖTIS SEIMO SALĖJE: TAI – NEĮGYVENDINAMA

  • 1

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė gražia iniciatyva pavadino konservatoriaus Jurgio Razmos siūlymą įstatymu uždrausti Seimo nariams plenarinų posėdžių salėje kalbėti telefonu ar tarpusavyje, tačiau abejoja, ar tokia iniciatyva praktiškai galėtų būti įgyvendinama.

„Iniciatyva gera, graži, tikrai nelengva vesti posėdį, kai yra triukšmas ir tarpusavyje Seimo nariai net negirdi kitą kartą, vieną kartą teko pačiai gan giežtai pakelti balsą ir paprašyti grįžti į darbo vietas, bet kaip tai realiai įgyvendinti ir sukontroliuoti, nežinau. Kas ten bus tuo policininku, kuris darys tą tvarką?“ – žurnalistams antradienį Seime komentuodama registruotą projektą sakė L.Graužinienė.

Konservatorius J.Razma įregistravo Seimo statuto pataisą, kad „vykstant Seimo posėdžiui Seimo nariai privalo dėmesingai sekti posėdžių turinį, nesikalbėti tarpusavyje, nekalbėti mobiliaisiais telefonais, nevaikščioti posėdžių salėje, netriukšmauti“.

Kas ten bus tuo policininku, kuris darys tą tvarką?

Tame pačiame straipsnyje priminta ir būtinybė parlamentarui nusišalinti nuo klausimo svarstymo, jeigu dėl to gali kilti interesų konfliktas. Už minėtų reikalavimų nesilaikymą posėdžio pirmininkas galėtų Seimo narį įspėti žodžiu.

Seimo statutas turi įstatymo galią.

J Razma  tvirtina, kad parengti tokią statuto pataisą jį paskatino labai žemi Seimo reitingai. Jo teigimu, pirmosiose Seimo kadencijose tvarkos buvo daugiau.

„Pavyzdžiui, 1996–2000 metų kadencijoje, kai buvau Seimo kancleriu, buvo pavykę pasiekti, kad Seimo posėdžių salėje būtų uždrausta kalbėti tuomet sparčiai plintančiais mobiliaisiais telefonais“, – projekto aiškinamajame rašte teigia J. Razma.

Politiko teigimu, netrukus prasidėsianti nauja Seimo kadencija yra gera proga pradėti keisti parlamento darbo tradicijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Taip ir atsiskleidžia turgiška prigimtis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS