L. Graužinienė dalyvaus parlamentų pirmininkų susitikime Rygoje | Diena.lt

L. GRAUŽINIENĖ DALYVAUS PARLAMENTŲ PIRMININKŲ SUSITIKIME RYGOJE

  • 2

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė išvyksta į Rygą, kur dalyvaus Šiaurės ir Baltijos valstybių (NB8) parlamentų pirmininkų susitikime.

Suomijos, Švedijos, Danijos, Norvegijos, Islandijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų vadovai aptars politinius, ekonominius, migracijos, saugumo, terorizmo pokyčius ir iššūkius Europoje, Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimo klausimus, stiprinant regione energetinį ir kibernetinį saugumą.

Susitikimo darbotvarkėje taip pat numatyti Šiaurės ir Baltijos šalių parlamentų veiklos koordinavimo tarptautinėse parlamentinėse organizacijose klausimai, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Rygoje L.Graužinienė taip pat dalyvaus Latvijos konstitucinio įstatymo „Dėl Latvijos Respublikos valstybingumo“ priėmimo 25-ųjų metinių minėjime.

NB8 sudaro aštuonios Šiaurės ir Baltijos valstybės: Danija, Estija, Islandija, Latvija, Lietuva, Norvegija, Suomija, Švedija. Jos nuo 1992 metų reguliariai bendradarbiauja įvairiose srityse ir politiniuose lygmenyse. Kiekvienas metais rotacijos principu NB8 bendradarbiavimą koordinuoja vis kita šalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

nostalgija

biurokratinei tarybinei sistemai.....ko gero tai buvusiu komunistiniu runkeliu posedid su sampanu ir skrydziu per atlanta...

juokas

Ir ka ji ten veiks

SUSIJUSIOS NAUJIENOS