L. Graužinienė žada paramą Ukrainos parlamentui kelyje į pertvarkas | Diena.lt

L. GRAUŽINIENĖ ŽADA PARAMĄ UKRAINOS PARLAMENTUI KELYJE Į PERTVARKAS

  • 13

Kijeve viešinti Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pirmadienį pažadėjo paramą Ukrainos parlamentui, vykdant pertvarkas.

Ji taip pat paragino Aukščiausiosios Rados vadovus atnaujinti jau turimų parlamentinių asamblėjų ir tarpparlamentinių ryšių grupės veiklą.

L.Graužinienė susitiko su Ukrainos parlamento pirmininku Volodymyru Groismanu. Kartu su kitais Šiaurės ir Baltijos šalių parlamentų pirmininkais jie aptarė Šiaurės ir Baltijos šalių bei Europos Tarybos galimas pagalbos programas Ukrainos parlamentui, ypatingą dėmesį skirdami reformų procesui, pranešė Seimo ryšių su visuomene skyrius.

Parlamento vadovė akcentavo, kad vykdant nelengvas ekonomines reformas ir siekiant neprarasti žmonių pasitikėjimo, būtinas jautrumas. Anot jos, reikia, kad piliečiai matytų pozityvius vykstančių pertvarkymų rezultatus, kovojant su korupcija ir kitais negatyviais reiškiniais.

Tuo metu V.Groismanas pabrėžė būtinybę dislokuoti taikdarių misiją Rytų Ukrainoje, kur šiuo metu vyksta karas tarp Ukrainos vyriausybinių pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų, ir užkirsti kelią valstybės sienos pažeidimams. Taip pat jis teigė, kad Ukraina turi būti aprūpinta, kaip teigiama, gynybine ginkluote.

Pirmadienį taip pat vyko susitikimai su Ukrainos Aukščiausiosios Rados Užsienio reikalų komitetu, Ombudsmeno kabineto generaliniu sekretoriumi Bohdanu Kryklyvenka. Dar ketinama susitikti su Ukrainos parlamento deputatų frakcijų ir grupių vadovais, Europos integracijos komitetu.

Gairės: Volodymyras Groismanas, Loreta Graužinienė, Bohdanas Kryklyvenka, karas Ukrainoje, Ukraina
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

v

Ponia ,prasidejo karas tavo deka tad uzbaik si kara iskeldama balta veliava .

kk

Taip Lietuva labai turtinga gali maitinti,gydyti,tiekti karo technika uz dyka.Nes dabar seimas ,u7zsienie ministras pastoviai dirba tik Ukrainai,nebera laiko priimti sprendimus Lietuvoje,kas dedasi Lietuvoje,kasdien zudomi zmones,vaikai- Kasdien randami nusisove arba pasikore zmones,tai cia viskas Lietuvoje gerai. Kirsina pasaulio tautas kad tik greiciau butu Lietuvoje karas bus galima greiciau uzmaskuoti isvogtus pinigus ir nustos lietuviai skustis kad mazi atlyginimai,dideles kainos .Valdzios tikslas kuo greiciau sukelti Lietuvoje sumaisti.Geda valziai butu,pensininkams sugrazinti neturi pinigu,po kelis eurus dalina 10 metu,o Ukrainai dosnus pinigu turi.

tam Kęstas Br.

nuo kada tau lietuviai patapo broliais ir seserimis? varyk į rusiją, ten tikrai rasi sau brolių ir seserų, o čia tik trolini ir galvoji, kad kas tavęs klauso, kremlini tarakone. Vietoje to, kad trolintum, dirbk negailėdamas jėgų, ir galėsi gerai gyventi, bet tau svarbiau dirbti putleriui. Tai trolink už ruskių rublius ir nelįsk į Lietuvos reikalus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS