L. Kasčiūnas Romoje su Italijos kolega aptars saugumo situaciją, Vašingtono susitikimą | Diena.lt

L. KASČIŪNAS ROMOJE SU ITALIJOS KOLEGA APTARS SAUGUMO SITUACIJĄ, VAŠINGTONO SUSITIKIMĄ

  • 4

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas pirmadienį lankysis Romoje, su italų kolega Guido Crosetto (Gvidu Krosetu) jis aptars saugumo situaciją Baltijos ir Viduržemio jūros regionuose, NATO viršūnių susitikimą Vašingtone bei paramą Ukrainai.

L. Kasčiūnas yra teigęs, jog viršūnių susitikime Lietuva prioritetą skirs Ukrainos narystės klausimui, taip pat kels praėjusiais metais patvirtintų regioninių gynybos planų praktinio įgyvendinimo klausimą.

Anot ministro, Lietuva taip pat sieks, kad rotacinis oro gynybos modelis Baltijos šalyse atsirastų kaip poreikis NATO planuose. Aljansas pernai birželį sutarė, kad toks modelis atsirastų, tačiau jis kol kas nėra įgyvendintas.

Baltijos šalys šiuo metu tariasi su oro sistemas regione galinčiomis dislokuoti šalimis. Tokią galimybę Lietuva yra aptarusi ir su Italija.

NATO viršūnių susitikimas Vašingtone vyks liepos 9–11 dienomis.

Romoje taip pat suplanuoti L. Kasčiūno susitikimai su Italijos senato Užsienio reikalų ir gynybos komiteto prezidente Stefania Craxi (Stefania Kraksi), Italijos gynybos pramonės įmonės „Leonardo“ prezidentu Stefano Pontecorvo (Stefanu Pontekorvu).

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Šitas

Debilas sugalvojo grąžinti šauktinius vergus

Ar būtina skristi?

Galėjo per teams papezėti, o rezultatas toks pat, bet tada neitų su "Mėslita" susitikti....

Nulis

Ateina tas laikas kai taps aisku kodel tie nuliai sustatyti I tas pareigas.oij nepavydziu...bet dziaugiuosi ,nes 30 metu per ilgai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS