L. Kasčiūnas: svarstome stebėjimo radarais paremti Vokietijos oro gynybos koaliciją | Diena.lt

L. KASČIŪNAS: SVARSTOME STEBĖJIMO RADARAIS PAREMTI VOKIETIJOS ORO GYNYBOS KOALICIJĄ

  • 16

NATO-Ukrainos tarybos posėdyje penktadienį dalyvaudamas krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas pareiškė, kad Lietuva svarsto galimybę prisidėti prie Vokietijos oro gynybos koalicijos oro stebėjimo radarais, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Šiuo metu peržiūrime savo prioritetus, kad kuo greičiau galėtume prisidėti oro erdvės radarų sistemomis. Praėjusią savaitę lankiausi Ukrainoje ir įsitikinau, kad oro gynybos sistemų ir amunicijos poreikis yra itin didelis“, – NATO-Ukrainos tarybos posėdyje sakė L. Kasčiūnas.

Nuo Rusijos agresijos pradžios 2022 metais, Lietuva prisidėjo prie Ukrainos oro gynybos. Kariaujančiai šaliai atidavė sovietinio tipo P-18 išankstinio perspėjimo oro erdvės stebėjimo radiolokacinės sistemas, „Stinger“ sistemas, NASAMS paleidimo įrenginius, karinio jūrų laivyno radarus, priešlėktuvinius ginklus L-70 su amunicija, Mi-8 sraigtasparnius ir kitą įrangą.

Lietuva šiemet jau pristatė 155 mm amunicijos, šarvuočių M577, antidronų sistemas, tūkstančius prieštankinio granatsvaidžio „Carl Gustaf“ šaudmenų, nuotolinio detonavimo sistemų RISE-1.

Nuo karo pradžios Lietuva Ukrainai suteikė karinės paramos, kuri siekia apie 610 mln. eurų. Šiemet jau suteikta paramos už maždaug 84 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Pypsi komentaruose

prorusiški pacukai.

Snaiperis

Kur oro gynybos sistemos LIETUVAI?

Svajonė

greičiau būtų tie rinkimai, nes šis veikėjas tiek priskaldys malkų,,kad maža nepasirodys
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS