L. Linkevičius Čikagoje įteikė Lietuvos diplomatijos žvaigždę dr. J. Daugirdui | Diena.lt

L. LINKEVIČIUS ČIKAGOJE ĮTEIKĖ LIETUVOS DIPLOMATIJOS ŽVAIGŽDĘ DR. J. DAUGIRDUI

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Čikagoje „Lietuvos diplomatijos žvaigžde“ penktadienį apdovanojo dr. Joną Daugirdą, JAV lietuvių laikraščio „Draugas“ direktorių tarybos narį, žurnalo „Heritage“, skirto Lietuvos kultūros paveldo ir istorijos tematikai anglų kalba, redaktorių.

Aukščiausias ministerijos garbės ženklas dr. J. Daugirdui įteiktas už viso gyvenimo nuopelnus puoselėjant lietuvybę, saugant Lietuvos kultūros ir istorijos paveldą, nuosekliai vienijant ir remiant tautiečius JAV ir Lietuvoje, praneša Užsienio reikalų ministerija.

„Tai - pati tikriausia diplomatija“, - pabrėžė ministras L. Linkevičius.

Padėkos dovana įteikta ir „Draugo“ redaktorei Ramunei Lapas.

Dr. J. Daugirdas (gim. 1949 metais JAV, Bostone) skatino JAV ir viso pasaulio lietuvių vienijimąsi pagal profesijas: 1981 metais buvo Pasaulio lietuvių gydytojų sąjungos sekretorius ir medicinos programos vedėjas, 1985-1987 metais - Pasaulio lietuvių gydytojų sąjungos pirmininkas. Dr. J. Daugirdas yra Lietuvos jėzuitų gimnazijų rėmimo fondo tarybos narys - organizuoja ir remia Vilniaus ir Kauno jėzuitų ugdymo įstaigas. Jis nuosekliai skatina jaunosios lietuvių kartos patriotinį ugdymą - puikus asmeninis pavyzdys yra jo paties lietuvybei pasišventę vaikai.

„Draugas“ - lietuvių katalikų spaudos draugijos leidžiamas dienraštis, šiemet mini 110-ąsias leidybos metines. Įkurtas 1909 metais, ,,Draugas“ spausdina straipsnius politinėmis, ekonominėmis, religinėmis, visuomeninėmis, kultūrinėmis temomis. Skaitomas ne tik Šiaurės Amerikoje, bet siunčiamas į Pietų Ameriką, Europą, Australiją. Nemažai jo egzempliorių pasiekia ir Lietuvą.

 

 

GALERIJA

  • L. Linkevičius Čikagoje įteikė Lietuvos diplomatijos žvaigždę dr. J. Daugirdui
URM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Fainas

Anonimas.......

gal

susikeistum vietomis su N.Venskiene moteris nekaltai vargsta o paciam butu i nauda tai butu komatostogos....

Anonimas

Komjaunimo bekonas Linkevicius NEATSTOVAUJA Lietuva
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS