L. Linkevičius dalyvaus JT Generalinėje Asamblėjoje Niujorke | Diena.lt

L. LINKEVIČIUS DALYVAUS JT GENERALINĖJE ASAMBLĖJOJE NIUJORKE

  • 0

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Lietuvos Respublikos prezidento Gitano Nausėdos delegacijoje rugsėjo 23-27 dienomis dalyvaus Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos 74-osios sesijos bendruosiuose debatuose ir kituose aukšto lygio renginiuose Niujorke.

Pagrindinė šių metų bendrųjų debatų tema – sutelkti daugiašales pastangas ir panaikinti skurdą, skatinti kokybišką išsilavinimą, kovoti su klimato kaita ir didinti įtrauktį. Jungtinių Tautų valstybių ar vyriausybių vadovai ir užsienio reikalų ministrai ieškos sprendimų globalioms problemoms spręsti. Kaip skelbiama Užsienio reikalų ministerijos pranešime, bus diskutuojama darnaus vystymosi tikslų įgyvendinimo, daugiašališkumo stiprinimo, saugumo užtikrinimo ir konfliktų prevencijos, kibernetinio saugumo ir žiniasklaidos laisvės klausimais.

Kartu su Europos bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO), Latvija ir Čekija organizuojamame renginyje, skirtame klimato kaitos ir gerovės tikslų įgyvendinimui, ministras L. Linkevičius kalbės apie Lietuvos patirtį sprendžiant klimato kaitos problemas.

Vizito metu L. Linkevičius pristatys Lietuvos poziciją ES užsienio reikalų ministrų susitikime, dalyvaus aukšto lygio renginiuose dėl daugiašališkumo stiprinimo, žiniasklaidos laisvės užtikrinimo ir kasmetiniame tarpininkavimo draugų grupės susitikime.

Ministro L. Linkevičiaus dvišalių susitikimų su įvairių regionų valstybių užsienio reikalų ministrais metu numatoma aptarti aktualius dvišalės, regioninės ir tarptautinės darbotvarkės klausimus, galimybes stiprinti dvišalį bendradarbiavimą, esamą ir būsimą diplomatinį atstovavimą.

Lietuvos diplomatijos vadovas taip pat susitiks su JAV žydų organizacijų ir Niujorko lietuvių bendruomenės atstovais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS